Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili münasebetiyle yaptığı açıklamada bu gecenin Müslümanlar için özel öneme sahip gecelerden biri olduğunu belirtti. Farklı düşünceler taşınabileceğini; ama aynı inancın mensuplarına ayrılığın yakışmayacağını ifade eden Başkan Çelik, inancımızda ayrılığın olmadığını söyledi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Regaib Kandili münasebetiyle aramızdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artması temennisinde bulundu. Bu müstesna gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, "Sevgili Peygamberimiz 'Müslüman Müslüman'ın kardeşidir' buyuruyor. Yine Sevgili Peygamberimiz 'Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz' diyerek bizlere olması gereken yolu gösteriyor. Üç ayların ve böylesi mübarek günlerin bu kardeşliğin oluşmasına vesile olmasını Rabbimden diliyorum" dedi.

        Bu gecede içten ve samimi bir şekilde yapılan duaların kabul edileceğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bizi biz yapan değerlerimizden birisi de böylesi önemli gecelerdir. Bu geceler gönül kapılarımızı manevi duygulara ve sonsuz dualara açmak için bir fırsattır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Regaib Kandilini ve mübarek üç aylarını tebrik ediyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa