Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü önünde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Nevruz, 'yeni gün' anlamına gelmektedir. Tabiatın kış uykusundan uyandığı ve yeniden canlandığı bir günü sembolize eder. Barış ve mutluluk günüdür. Küslerin barıştığı gündür. Nevruz; uyanışın, dirilişin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü olmasına rağmen yakın tarihimizde farklı ideolojiler ve bölücü terör örgütleri tarafından istismar edilerek kendi çıkarlarına alet edilmiştir. Bu duruma müsaade etmemek ve müsamaha göstermemek gerekiyor. Bu çerçevede bizler, geçmiş kültürümüzden gelen bu kadim uygulamayı en iyi şekilde sahiplenmeliyiz" dedi.

        "Yeni bir diriliş ve doğuş süreci başlamıştır"

        Milletleri ayakta tutan kadim kültürler olduğunun altını çizen Rektör Şahin, "Türk Milleti tarihin bugüne kadar hep önemli oyuncularından olmuştur. Yaşadığımız dönem çok zor ve sıkıntılı bir dönemdi ama Allah'ın izniyle zorluklar ve sıkıntılar bizleri hiçbir zaman yıldırmaz. Bulunduğumuz bu coğrafyada özgürlüklerin, adaletin, medeniyetin temsilcisi olarak var olmaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle son 100 yıllık yaşanan sıkıntılı süreç bitmiştir. Yeni bir diriliş ve doğuş süreci başlamıştır. 18 Mart, 100 yıl önce bu millete vurulan bir pranganın tarihiydi. Ecdadımız nasıl ki 'Çanakkale geçilmez' diyerek yedi düveli geri püskürtmüşse bugün için de aynı tarihi başarı Afrin'de sahnelenmiş ve ortaya konmuştur. O bölgelere barışı götürmek için giden askerlerimizi, bölge insanları kucaklayarak karşılamaktadır. Ellerindeki tüm imkânları ikram etmekte ve kurbanlar keserek karşılamaktadır. Biz, barışçı bir milletiz. Egemenliği ortaya koyan ya da sizi egemen kılan sahip olduğunuz kültürdür, inşa ettiğiniz medeniyettir. Bu kültürü ve medeniyeti yeniden inşa edebilmek, yeniden Dünya sahnesinde ortaya koyabilmek için üniversitelerimize, büyük işlevler düşüyor. Rektör, rektör yardımcıları, dekanlar ve akademisyenler olarak biz şunun bilincindeyiz; bu makamlar siz öğrencilerimiz var olduğu için var. Bizlere, bu görevler sizlerin eğitim, öğretim ve hizmeti için verilmiştir. Sizlerin de şu bilinçte olmanızı arzu ediyoruz; bu milletin geleceği sizlerin ortaya koyacağı başarılarla ülkemizi yüceltecek yegâne güç kaynağı olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Tek boyutlu insan yetiştirerek ve var olan kapitalist düzene hizmet edecek insanları mezun edip sahaya sürerek sonuca ulaşamayız" diye konuştu.

        "Selçuk büyük bir bilim ordusudur"

        Selçuk Üniversitesi'nin 97 bin öğrencisi ve 7 bin çalışanı ile 104 bin nüfusa sahip büyük bir bilim ordusu olduğunu vurgulayan Rektör Şahin, "Ülkemize hizmet etmeye her şekliyle hazır olan büyük bir gücüz. Selçuk Üniversitesi olarak devletimizin stratejik üniversitesi olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Sevgili öğrencilerimiz! size verilen önemin kıymetini anlayın. Kendi öneminizin farkına varın. Yarın bu ülkeyi yönetmeye hazır olan nesiller olarak kendinizi yetiştirin. Bizlerin tek taraflı çalışmaları hiçbir zaman sonuca ulaşamaz, istiyoruz ki sizler hem manevi, ahlaki yönden hem de bilimsel olarak en üst düzeyde yetişin. Bu noktada şundan emin olunuz ki hocalarımız ve bizler her zaman sizlerin sorunlarını dinlemeye çözüm üretmeye hazırız" dedi.

        Selçuk Üniversitesi Rektörü Şahin, "Bu vesileyle ülkemizin güvenliği için birlik ve beraberliği için canını feda eden başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere sınır boylarında ülke sınırları içerisinde terör örgütlerine karşı mücadele verirken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimiz rahmetle minnetle anıyorum. Bu süreç içerisinde yaralanan gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Nevruz Bayramı'nızı kutluyor, güzelliklerin bizlerle beraber olması dileğinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Açılış etkinliklerinin ardından protokol üyeleri bir Nevruz geleneği olan Nevruz ateşi üzerinden atladılar, örste demir dövdüler ve yumurta tokuşturdular. Nevruz etkinliklerinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve protokol üyeleri kendi elleriyle öğrencilere kavurma-pilav, irmik helvası ve ayran ikram etti.

        Bahara Merhaba Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi

        Nevruz etkinlikleri kapsamında ayrıca Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin "Bahara Merhaba" isimli Plastik Sanatlar Sergisi'nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran küratörlüğünü yaptığı 48 öğretim elemanı tarafından hazırlanan 67 eser sergilendi. Açılışı yapan protokol üyeleri sergilenen eserleri inceledi. Sergi 30 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

        Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. Özdemir Koçak, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa