Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı, Azerbaycan kökenli veya Türk dünyasıyla bağlantı kurmak isteyen iş kadınlarına yardımcı olmak istediklerini söyledi.

        Yakıcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türk iş ve meslek sahibi kadınların dayanışmalarını sağlamak, kültürel ve mesleki alanlarda birbirlerine destek olmalarını, iki ülke kadınları arasındaki iletişimi kurmak ve geliştirmek amacıyla kurulan derneğin 25 üyesi bulunduğunu, bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyledi.

        Azerbaycan ve Türk Dünyası için 21 Mart Nevruz Bayramı'nın çok önemli olduğuna dikkat çeken Belkıs Yakıcı, "Bugün baharın müjdecisi olup, tabiatın canlanması, yeni yılın başlangıcıdır. Göktürkler'in Ergenekon'dan demir dağı eritip çıkması, baharın gelişi, doğanın uyanışıdır. Türk Dünyasında özellikle de Azerbaycan'da yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilir. Bugüne ve yeni yılın başlamasına Yılgayak denilir. Baharın gelişi, yeni umutların filizlenmesi, güzel duyguların yeşermesi, mutlulukların başlangıcı olan Nevruz'u kutluyor, bu önemli bayramın barış, dostluk ve huzur dolu günler getirmesini dilerim" diye konuştu.

        Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de, Azerbaycan'ın Türk Dünyası'nda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İki devlet tek millet olarak değerlendirdiğimiz Türk ve Azerbaycanlılar kardeştir. İki halk arasındaki tarihsel, kültürel ve etnik temeldeki bağ çok güçlüdür. Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin bu temelde, çok önemli bir misyon yüklendiğine inanıyorum. Kültürel ve mesleki alanlarda sağlanacak iş birliğinin, kadınlarımızın gelişimine katkı yapacağına inanıyor, dernek çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa