Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz hayvanlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

        Sokaklardaki başıboş köpekler, tedavileri yapılmak üzere toplanarak bakım ve rehabilitasyon merkezine götürülüyor. Burada tedavisi yapılan köpekler, kısırlaştırılıp aşılanarak hayvanseverler tarafından da sahipleniliyor.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tam donanımlı ve konforlu tesiste, sokak hayvanlarına sıcak yuva sağladıklarını belirtti. Rehabilitasyon merkezinde 4 yılda 3 bin 590 köpeğin kısırlaştırılıp aşılandığını ve 3 bin 099 köpeğin tedavi edildiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Sokak hayvanlarımızı her zaman önemsiyoruz. Rehabilitasyon merkezimizde tedavisi tamamlanıp aşılanan hayvanların bin 558'ini sahiplendirdik. Bir kısmı tedavilerinin ardından tekrar doğaya salıverildi" dedi.

        Altınordu ilçesindeki geçici rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanlarına yetecek miktarda kuru mama, süt, makarna ve hayvansal gıda temin ettiklerini ve isteyen gönüllü hayvan bakıcılarına da mama yardımı yaptıklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, "Geçici rehabilitasyon merkezinde ilçe belediyelerinden ve hayvanseverlerden ihbar hattına gelen talepler doğrultusunda, sokak hayvanları alınarak gerekli tıbbi müdahaleleri yapılıyor. Hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlanması sağlanıyor. Yine kısırlaştırma operasyonu sonunda küpe ve deri altı çip uygulama yöntemiyle kimliklendirilerek rehabilitasyonu tamamlanıyor ve ardından hayvanların bir kısmı sahiplendiriliyor. İlçe belediyeleri ve hayvanseverlerin ihbarları doğrultusunda toplanan hayvanlar, tedavilerinin ardından saha ekiplerimizce alındıkları doğal ortamlara salınmak üzere teslim ediliyor" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa