Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle down sendromlu çocuklarla bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Yüreklerindeki tertemiz sevgi ve yüzlerindeki sıcacık gülümse ile onların hayatımıza kattığı artı 1 değerin farkındayız. Çünkü sevgi kromozom saymaz. Çünkü dünya onlarla daha da güzel. Lütfen onları anlayın ve onların farkına varın" dedi.

        Arda Özilke Okulu ve Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nden yararlanan down sendromlu çocuklar 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Gürkan, çocuklarla uzun süre sohbet ederek, onlara müzik çalar hediye etti.

        Down sendromunun bir hastalık olmadığına dikkat çeken Başkan Gürkan, "Lütfen onlara fırsat verelim. Onların bizden eksikleri yok bizden farklıları var. Bizden farklılar çünkü onlar hesapsız kitapsız seven, sonsuz sevginin kaynağı. Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık. Down sendromlu bireylerin kendilerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yetecek bir yaşam sürebilmeleri için ailelerine, arkadaşlarına ve toplumun duyarlılığına ihtiyaçları vardır. Down sendromlu bireylerin eğitimle hayata uyum sağlayabildiğini unutmayalım. Onlar bizim çocuklarımız. Onların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi, daha iyi eğitim alabilmesi ve sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz ve çaba göstermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

        Down sendromlu çocuklara özveriyle yaklaşan, büyük bir emekle onları topluma kazandırmak için çaba gösteren ailelere ve öğretmenlere teşekkürlerini ileten Gürkan, "Yüreklerindeki tertemiz sevgi ve yüzlerindeki sıcacık gülümse ile onların hayatımıza kattığı artı 1 değerin farkındayız. Çünkü sevgi kromozom saymaz. Çünkü dünya onlarla daha da güzel. Lütfen onları anlayın ve onların farkına varın" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa