Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve cinsel istismarı protesto etmek için dünya çapında 1 milyar kişinin katılımı hedeflenen "One Billion Rising/ Bir Milyar Ayaklanıyor" etkinliğine bir destek de Giresun Üniversitesi Eynesil Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden geldi.

        Kadına dair sorunları ciddiye alan ve bu sorunlara özveriyle yaklaşan 70 kişilik öğrenci grubu bir ay boyunca hazırlandıkları koreografi ve danslarıyla kadına şiddeti protesto etti.

        Kadın hakları yanında kadın sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla küresel ölçekte düzenlenen etkinliğe akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgisi bir hayli fazla oldu. Etkinlikten sorumlu Öğretim Görevlisi Gökçenaz Gayret, "Dünyada her 100 kadından 42'si fiziksel ve psikolojik şiddet görüyor.135 milyondan fazla kız çocuğu ve kadın sünnet ediliyor. Şiddet ve ölüm tehdidinden kurtulmak için binlerce kadın kimlik değiştirmek zorunda kalıyor. Her 3 kadından biri tacize ve tecavüze uğruyor. Bu, 1 milyar kadının haklarının ihmal edilmesi demek. Bu nedenle, One Billion Rising hareketiyle tüm dünyada kadına uygulanan şiddet, istismar, cinsel ayrımı dansın ve sanatın evrensel gücü ile protesto ediyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa