Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye motorin, mermer taşı ve gıda maddeleri ihraç ediliyor.

        Türkiye'nin farklı bölgelerinden tırlara yüklenen mermer taşları Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Suriye tarafına geçiyor.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'in terörden arındırılması ile Türkiye sınırına yakın bölgelere yapılan ihracatta artış yaşandığını belirten Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, "Oluşan güvenli bölgelerle birlikte artan ihracat Türkiye'nin ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

        Çeşitli ürünlerin ihraç edildiği Suriye'ye olan ticaretin ilerleyen günlerde daha da artacağını belirten Zaroğlu, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen mermer taşları Suriye'de inşaatlarda kullanılıyor. Bunun yanında motorin, patates, un, şeker, gıda maddeleri, makine sanayi ürünleri de ihraç edilen ürünler arasında yer alıyor. İstanbul'dan sonra en büyük nakliye ve lojistik sektörüne sahip olan Hatay'da, nakliyecilerde de hareketlilik yaşanıyor. Bölge Zeytin Dalı Harekatı ile daha da güvenli hale geldi. Dolayısıyla ihracatta artışlar meydana geldi. Tüccarın yanı sıra nakliye sektöründe de canlılık oldu. İlerleyen zamanda bölgemiz daha da hareketlenecektir" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa