Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz Samsun'a bir çivi dahi çakacak tüm yatırımcılara yardımcı olmayı amaçlıyoruz" dedi.

        Samsunlu iş adamı Ahmet Özyazıcı'nın Samsun'a kazandıracağı vakıf üniversitesi için yer arayışı sürüyor. Samsun'a yapılması planlanan vakıf üniversitesinin yerinin belirlenmesi amacıyla kente gelen Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal ve beraberindekiler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın misafiri oldu.

        "Yatırımcıya destek olmak görevimiz"

        Samsun'a yapılacak olan yatırımların önünü açmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'da ikinci devlet üniversitesinin kazandırılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması gereken ne var ise elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu konu ile ilgili değerli iş adamımız Ahmet Özyazıcı ile sürekli olarak irtibat halindeyiz. Doğduğu memleketine bir üniversite kazandırmak isteyen Ahmet Özyazıcı'yı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bu ziyaret kentimizin ikinci üniversitesini kazanmada büyük rol oynayacaktır. Samsunumuza hoş geldiniz. Biz Samsun'a bir çivi dahi çakacak tüm yatırımcılara yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bir eğitim kurumu kurmak, okul inşa etmek kutsal bir görevdir diye düşünüyorum. Ben bu göreve vesile olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu üniversitemizi Samsun'a kazandıracağız" dedi.

        Başkan Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesinin taşınması planlanan yerleri de gelen heyete gösterdi. Bakanlıktan gelen heyetin incelemeleri Samsun'da marka haline gelen ve 60'tan fazla ülkeye ihracat yapan bir cerrahi aletler firmasına yapılan ziyaret ile son buldu.

        Gün boyunca üniversitesi için yer arayışında bulunan heyete, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve üniversiteyi yaptırmak isteyen Samsunlu iş adamı Ahmet Özyazıcı da eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa