Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Afrin'in kısa sürede teröristlerden temizlenmesinin birilerini rahatsız ettiğini belirterek, "İçimizdeki hainler başta olmak üzere ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde rahatsızlık oluşturmuş, onları ziyadesiyle üzmüştür" dedi.

        Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatının başarılı bir şekilde, beklenenden daha kısa sürmesi ve teröristlerden temizlenmesinin içteki hainler başta olmak üzere ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde rahatsızlığa yol açtığını söyledi. Sözen, "Nitekim ABD Dışişleri Sözcüsü yaptığı açıklamada, 'Son 48 saatte Afrin'de yaşananlardan endişe duyuyoruz' diyerek teröristlerden yana tavır aldığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. ABD sözcüsü teröristleri savunurken Kürtlerin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade etmiştir. Şimdi soruyorum ABD'ye, Ey ABD siz ne zamandan beri Kürt dostu oldunuz? 35 yıldır besleyip büyüttüğünüz PKK binlerce sivil savunmasız Kürtleri katletti. Siz neredeydiniz? Bu it sürülerine bu silahları siz vermediniz mi? Afrin'deki Kürtler kimden kaçarak evlerini terk ediyor? Sizin binlerce silah verdiğiniz PYD/YPG'nin zulmünden kaçmıyorlar mı? Siz Kürtlerin dostu değilsiniz. Kürtlerin düşmanısınız. Şerefli onurlu Kürtlerin bir tanesi bile sizi dost olarak görmüyor. Kürtler sizden nefret ediyor. Siz, Doğu ve Güneydoğuda, Irak'ta, Suriye'de yüz binlerce Kürdün ölümünden sorumlusunuz. Siz ve beslediğiniz tetikçileriniz Kürtlerin en büyük düşmanıdır. Yıllardır DEAŞ'a vermediğiniz zayiatı, ordumuz çok kısa sürede DEAŞ'a verdirtti. Çünkü bizim için bütün terör örgütleri aynıdır. Bizim nazarımızda teröristin iyisi yoktur. Ey ABD, siz Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de on binlerce sivilin ölümünden sorumlusunuz. Ordumuz 58 gündür Zeytin Dalı Harekatını yürütmektedir. Bu 58 günde bir sivilin tırnağı dahi kanamamıştır. Vurulan sivilleri sizin beslediğiniz katiller Ordusu PYD/YPG vurmuştur. Son 48 saattir Afrin'de bayrağımızın dalgalanması sizi rahatsız etmiştir. Ordumuzun göz kamaştıran başarısı sizleri rahatsız etmiştir. İnşallah bu rahatsızlığınız daha çok devam edecektir. İnşallah beslediğiniz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz diğer yerlerde de devam edecektir. Türk Ordusu asla sizin gibi kalleşler ve katiller ordusu değildir. Ordumuz Peygamber Ocağı vasfını korumaktadır. Gittiği her yere huzur, barış ve kardeşlik götürmektedir. Ordumuzun bütün mücadelesi huzur ve barışımızı bozan teröristlere yöneliktir. Ya Teröristleri desteklemekten vazgeçer, halkımızdan özür dilersiniz, ya da bizim nazarımızda teröristlerden hiç bir farkınız yoktur" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa