Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ta Alpaslan Türkeş Huzurevi'nde kalan yaşlılar, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemek bölümünde eğitim gören öğrencilerle birlikte yemek yapıp tecrübelerini paylaştı.

        Yaşlılar Haftası dolayısıyla Yozgat Alpaslan Türkeş Huzurevi'nde kalan yaşlılar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikle bir araya geldi. Programda bazı huzur evi sakinleri okulun kütüphanesinde öğrencilerle zaman geçirirken bazı huzurevi sakinleri de uygulama mutfağında yemek yaparak öğrencilere tecrübelerini aktardılar.

        Öğrencilere mutfakta tecrübelerini aktaran 65 yaşındaki Lütfiye Pasinlioğlu isimli huzurevi sakini, düzenlenen programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerle yemek yapmaktan ve vakit geçirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        Kader Han isimli öğrenci ise "Yaşlı teyzelerimizle birlikte yemek yaptık. Bizim için güzel bir gün oldu. Bilmediğimiz yemekleri bize öğrettiler, tecrübelerini bizlerle paylaştılar. Biz de onlara bildiklerimizi anlattık" dedi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli de yaşlıların deneyimlerini gelecek nesillere aktarmalarını önemsediklerini söyleyerek "Yaşlılarımızı biz kültürümüzün, geleneğimizin mirasçısı daha doğrusu köprüsü olduğunu biliyor ve geleceğe aktarması gerektiğini önemsiyoruz. Özellikle yaşlılara saygı haftasında bu gibi etkinliklerle gelecek nesillerle buluşmasını bir fırsat olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa