Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, '21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde çocuklarla birlikte gökyüzüne renkli balonlar bıraktı.

        Körfez Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında çocuklar İstanbul'da bir aquaparka gezi gerçekleştirdi. Gezi öncesinde çocuklar Körfez Belediyesi önünde bir araya geldi. Burada onları Körfez Belediye Başkanı İsmail karşıladı. Çocuklarla sohbet edip vakit geçiren Başkan Baran, daha sonra rengarenk balonları çocuklarla birlikte gökyüzüne bıraktı.

        Yaptığı konuşmasında down sendromunun bir hastalık olmadığına dikkat çeken Başkan Baran, "Dünya Down Sendromu Günü, bizlere down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. Down sendromlu bireyler, hala ayrımcılık ve ön yargı ile karşı karşıya kalıyor. Toplumuzda Down sendromlu bireylerin bizim bir parçamız olduğunu, eğitilebilir olduğunun bilinciyle hareket edilmelidir. Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa