Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinin (TESKİ) Kapaklı, Muratlı ve Saray ilçesindeki 3 farklı tesisine giren hırsızlar, malzemeleri tahrip ederek, demir kapıları, elektrik kablolarını ve rögar kapaklarını çaldı.

        TESKİ'nin Kapaklı'daki içme suyu tesislerine 4 Mart gecesi giren hırsızlar, malzemeleri kullanılamaz hale getirip elektrik kabloları ve bazı araçlar çalındı. TESKİ'nin yine aynı tesisinde 17 Mart gecesi ikinci bir hırsızlık olayı yaşandı. Bina duvarını yıkan hırsızlar tesise girerek elektrik kablolarını çaldı.

        Olaydan bir gün sonra TESKİ'nin Muratlı ilçesindeki tesisinde de hırsızlık vakası yaşandı. Aydınköy İçme Suyu Deposuna giren hırsızlar demir kapıları çaldı. 19 Mart tarihinde ise Saray ilçesi Çayla Mahallesi'nde yürütülen altyapı çalışmalarında kullanılacak olan 22 rögar kapağı çalındı.

        Olaylarla ilgili soruşturmalar sürerken, TESKİ'den yapılan açıklamada, hırsızlıkların sistemli ve bağlantılı olduğu ifade edildi. TESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Son zamanlarda TESKİ Genel Müdürlüğüne ait tesis, malzeme ve ekipmanlara sistemli bir şekilde hırsızlık, saldırı ve sabotaj gibi eylemler gerçekleştirilmektedir. 4 Mart 2018 tarihinde Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi İçme Suyu tesislerine zarar verme ve sistemi çökertme amacıyla yapılan sabotaj ve hırsızlıktan sonra, 17 Mart 2018 tarihinde yine aynı tesiste, aynı şekilde saldırı gerçekleştirilmiştir. Bina duvarları kırılarak kısmen yıkılmıştır. Mali değeri oldukça düşük olan elektrik kabloları kesilerek sistem çalışmaz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından soruşturma süreci başlamıştır.

        Bu eylemi takip eden gün olan, 18 Mart 2018 tarihinde Muratlı ilçesi Aydınköy İçme Suyu Deposunun demir kapıları çalınmıştır. Hırsızlık olayının tespiti üzerine derhal güvenlik güçlerine haber verilmiştir. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrasında soruşturma başlatılmış olup, halen devam etmektedir.

        19 Mart 2018 tarihinde Saray ilçesi Çayla Mahallesi'nde bir başka hırsızlık olayı yaşanmıştır. TESKİ'nin 2017 yılı içinde yaklaşık 4,5 milyon TL yatırım maliyeti ile Saray'ın Çayla, Çukuryurt ve Göçerler Mahallelerinde yaptığı içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları kapsamında, Çayla Mahallesi'nde bulunan 22 adet rögar kapağı çalınmıştır. Organize bir şekilde yapılan hırsızlığın ardından yine güvenlik güçlerine haber verilmiş olup, gerekli incelemenin ardından soruşturma sürmektedir. Ayrıca belirtmek gerekirse, bir kerede 22 adet rögar kapağının çalınmasına ek olarak son 1 ay içerisinde bölgede çalınan diğer 5 rögar kapağı ile birlikte toplam 27 adet rögar kapağı çalınmıştır.

        Sonuç itibariyle yapılan tüm saldırı, sabotaj ve hırsızlıklardan sonra tesislerimiz tahrip edilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir. Tüm eylemlerin organize bir şekilde düzenlenmiş olması ihtimali yüksektir. Yapılan eylemler doğrudan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ Genel Müdürlüğünü hedef almaktadır. Tesislerimize yapılan bu çirkin saldırıları esefle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonrasında yapanların kimliklerinin tespit edilmesini umuyoruz. TESKİ'nin kamu hizmeti vermesi ve tesislerinin kamu malı olduğunu hatırlatarak, vatandaşlarımızın bu gibi eylemlere şahit olmaları durumunda derhal emniyet birimlerine haber vermelerini önemle rica ederiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa