Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili olarak, "Bilindiği gibi Türkiye Euro 2024'e aday. Erzurum olarak biz de Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan ülkemizin sportif kariyerine naçizane katkıda bulunmak adına Erzurum'un ana kamp merkezi olmasını istiyoruz. Erzurum, UEFA VE FIFA standartlarına sahip Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile şampiyonaya hazırlanacak olan dünya yıldızlarını bekliyor" dedi. Başkan Sekmen, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ilimiz bir olimpiyat kentine dönüştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın katkısıyla sporda yükselen bir ivme yakalayan Erzurum, inşallah Avrupa'da sporun başkenti olacak. Erzurum'a 'Olimpiyat kenti' unvanını kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesi ve desteğiyle dünya yıldızlarını Erzurum'da ağırlamaya talibiz. Altın ayakların 2 bin metre yükseklikteki Palandöken'de kamp yaparak şampiyonaya hazırlanmasını istiyoruz" dedi.

        YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli spor yatırımlarından biri olan Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi şimdiye kadar Avrupa ve Türkiye'den toplam 200 futbol takımını ağırladı. UEFA ve FIFA standartlarına sahip Yüksek İrtifa Kamp Merkezi deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikteki Palandöken Dağı'nın eteklerinde kuruldu. Yaz mevsiminde sporun diğer branşlarından çok sayıda kulüp ve sporcu, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tesislerinde antrenman yaptı. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenlendi. Merkezde Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyedeki sporculara futbol eğitimi de verildi. Olimpiyat kenti Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerinde kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip 11 çim saha bulunuyor. Doktor, fitnes, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla Avrupa kalite standartlarına sahip Doğu'nun yükselen yıldızı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bütün bu özellikleriyle kamp ve hazırlık çalışmalarında Türkiye'de benzersiz bir spor merkezi olma özelliğini de taşıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa