Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ'da kurulan Sanat Atölyesinde resim kursuna katılan Tekirdağlı kadınlar hem yeteneklerini tuvallere aktarıyor, hem de boş zamanlarını değerlendirerek sosyalleşiyor.

        Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanında bulunan Barış ve Özgürlük Parkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Sanat Atölyesine Tekirdağlı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda kadın Sanat Atölyesinde kurulan resim bölümüne gelerek yeteneklerini tuvallere aktarıyor.

        "Kızımla beraber başladım"

        Atölyenin öğrencilerinden Emine Cengi Arslan, 1998 yılında kızı ile birlikte sanat çalışmalarına başladığını ifade ederek, "Sanat çalışmalarında 20-25 senelik emeğim var fakat kopamadım, kızımla beraber başladım. Kızım Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okumuştu, ben de o gün bu gündür bu resimleri yapıyorum ve sergiler açıyorum, galerilere katılıyorum. Burada güzel bir ortamda güzel bir atmosferde çalışmalarıma devam ediyorum" dedi.

        "Bana göre burası bir terapi"

        17 yıl önce amatör olarak resim üzerine çalışmaya başladığını ancak bazı sebeplerle çalışmalarını bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Çiğdem Eröz, resim yapmanın bir terapi olduğunu belirterek, "Şimdi yeni öğrenci olarak tekrar başladım. Öğretmenimizin sayesinde çizgilerden resim oluştuğunu gördüm. Daha önce böyle bir bilgim falan yoktu. Çocuklarımızı büyüttük, gönderdik şimdi artık kendimize vakit ayırmaya, kendimizi mutlu etmeye sıra geldi. Her gün geliyoruz, hocamızla beraber açıyoruz, hocamız ile beraber kapatıyoruz. Gayet güzel. Ne kocamız geliyor aklımıza, ne çocuklarımız. Bana göre burası bir terapi. Psikologlar aç kalır bu atölyeler çoğalırsa" ifadelerin kullandı.

        Kadınlar tarafından Sanat Atölyesinde yapılan resimler, Mayıs ayında sergilenerek Tekirdağlıların beğenisine sunulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa