Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediyesi tarafından su abonelerine gönderilen tebliğde kenttin çeşitli yerlerine 2013 yılında yapılan su depolarının ücretlerinin yansıtılmasına, Bilecik Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil tepki geldi.

        Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından kent gelenindeki 28 bin su abonesinin adreslerine yapılan tebliğde, ödeme koşulları ve "Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın daha sağlıklı güvenilir ve kesintisiz su kullanabilmesi amacıyla şehrimizde bulunan su şebeke hatları yenilenerek, su kesintilerinden halkımızın etkilenmemesi için birbiriyle bağlantılı su depoları yapılmıştır. Belediyenizce yapılan bu yatırımlara ilişkin maliyetler vatandaşlarımızdan talep edilmiştir. Ancak söz konusu faaliyetlere ilişkin yapılan maliyetler Sayıştay Başkanlığınca yapılan rutin denetimlerde sorguya alınarak 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği bu hizmetlerden yararlananlardan tahsil edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Buna istinaden su tesisleri harcamalarına katılma payları kanunun ön gördüğü en düşük limitten hesaplanarak vatandaşlarımıza yasal şartlar gereği gönderilmek durumunda kalınmıştır. Tahakkuk eden bu katılım paylarına, peşin ödenmesi halinde yüzde 25 oranında indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde ise ilk taksit 2018 Mayıs ayı içerisinde başlayarak 6'şar ay arayla 4 eşit taksit halinde ödenebileceği" yazılı bir broşür dağıttılar.

        "Adaletin kestiği parmak acımaz"

        28 bin su abonesinden 100 TL'den 500 TL'ye çıkan su deposu ödeme emrine tepki gösteren Bilecik Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, "Bilecik Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden Bilecikli her haneye mektup gitmiş. Açıklama gayet açık ve net. Kısaca özeti belediyemiz aslında katkı payı almak istemiyor, ama Sayıştay Başkanlığı alacaksın diyor. Ayrıca belediyemiz peşin ödemelerde yüzde 25 indirim imkanı da sağlıyor. Kıymetini bilelim, ne diyelim adaletin kestiği parmak acımaz. Görünen o ki AK Parti Bilecik'te önümüzdeki seçimlerde Bilecik Belediyesini gözden çıkarmış, ya da Bilecik Belediyesi Bilecik'i gözden çıkarmış" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa