Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapmış olduğu asfalt hamlesi ile hem yol güvenliğini hem de sürücülerin konforunu arttırmaya devam ediyor.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesine bağlı Bağyolu'nda yaptığı çalışma ile yaklaşık 6 kilometrelik yolda sıcak asfalt çalışması başlatırken, Akhisar ilçesinde sürdürdüğü sıcak asfalt programı kapsamında Kapaklı-Mecidiye arasındaki yolun kalitesini sıcak asfalt ile arttırıyor.

        Yolların konforu büyükşehir ile artıyor

        Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın Yuntdağı'na bağlantısı olan ve sürücüler tarafından yoğun bir şekilde kullanılan Bağyolu'nda asfalt çalışmasına başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların planlanan program dahilinde devam ettiğini belirten Başkan Demir, "Burası Muradiye-Bağyolu arasında hizmet alanımızda bulunan 6 kilometrelik yolumuz. Burası daha önce karayolları yol ağında bulunan yolumuzdu. Geçtiğimiz günlerde karayolları bu yolu Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devrini yapmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın üniversite yolunda ve bölgedeki incelemeleri sırasında bize de 'burasının da sıcak asfalt çalışmasını yapalım' diye talimatı olmuştu. Biz de hemen sıcak asfalt çalışmasına başladık" dedi.

        Yolun birçok mahalleyi birbirine bağlayan önemi olduğunu da belirten Demir, "Bu yol sadece iki mahalleyi birbirine bağlayan yol değil. Burası Üçpınar, Osmancalı yani Yuntdağı'nın Muradiye ve Manisa ile arasındaki bağlantı noktası. Büyükşehir Belediyesi olarak şehir ile kırsalı birbirine bağlayan ana arterlerde sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Burası da onlardan bir tanesi. 15 gündür devam eden ve yaklaşık 6 kilometrelik bir çalışma. Burada hem genişletme hem de temelini sağlamlaştırarak sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Yaklaşık 15 günlük bir çalışmamız kaldı. Hava şartları izin verdiği ölçüde bu süre zarfında tamamlayarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yol ağında olan yollardan önem arz eden ve yoğun kullanılan bir yol. Hem birçok mahallemizin bağlantı noktasında hem de tarımsal olarak yoğun kullanılan bir yolumuz. 15 gün içinde tamamlanarak bitmiş olacak. Vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak" diye konuştu.

        Kapaklı-Mecidiye arası sıcak asfalta kavuşuyor

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar ilçesinde sürdürdüğü sıcak asfalt programı kapsamında Kapaklı-Mecidiye arasındaki yolun kalitesini sıcak asfalt ile arttırıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.

        Yaptığı inceleme sonrasında yapılan asfalt çalışması hakkında bilgiler veren Başkan Demir, "Şu anda Mecidiye-Kapaklı yolundayız. Yaklaşık 15 gün öncesinden çalışmalar başladı. Özel idareden bize devrolan yolların iyileştirilerek yapılması söz konusu. Burada bulunan yolda tarla seviyesindeydi. Burası tabi Mecidiye'nin kullanacağı yol değil, ayrıca 14 mahalleye ulaşımın sağlandığı ana yol, grup yolu. Grup yolu olunca da biz burada iyileştirme yaparak sıcak asfalt uygulaması yapmak istedik. Temelinin çekilmesine müteakip, iki üç gündür de sıcak asfalt çalışması başladı. Hava şartları el verdiği ölçüde 10 gün içinde çalışmalar tamamlanacaktır. Mevsim yeni başlıyor olsa da Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sene de fazla kış göremedik. Demirci, Selendi, Köprübaşı, Akhisar gibi ilçelerde temel çekim çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyordu. Havaların müsaade etmesiyle birlikte sıcak kaplamalara da başladık. Burası yaklaşık 7 kilometrelik yolumuz. Tahmin ediyorum ki 10 gün içinde çalışma tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" dedi.

        Mecidiye Mahalle Muhtarı Akif Mazineler, yapılan çalışmanın mahalleye büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Rahat yolculuk yapacağız artık. Daha önce yol çok dardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önceden bu yol çok kötüydü, her yeri dolguydu. Bu yol üzerinde herkesin şikayeti vardı. Bu yol bize büyük katkı" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa