Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Gençlik Buluşmaları' kapsamında Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Darıca'da düzenlenen 'Çanakkale Aslanları' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

        Darıca Belediyesi 'Gençlik Buluşmaları' kapsamında gençlere yönelik farklı etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda düzenlenen son etkinlik ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. 'Çanakkale Aslanları' başlığı altında düzenlenen etkinlik Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde yapıldı. Etkinlikte Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ta yer aldı.

        Program öncesinde yaptığı selamlama konuşmasında milletin söz konusu vatan olduğunda canını hiçe saydığını belirten Başkan Karabacak, "Darıca Kent Konseyi Gençlik Meclisimizin düzenlediği etkinlikte bu hafta siz genç kardeşlerimiz ile Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nu buluşturarak Çanakkale Zaferi'ni dinleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şanlı tarihimizde gerek dünya ile savaştığımız Çanakkale'de, gerekse hain terör örgütlerine karşı mücadele verdiğimiz 15 Temmuz'da gençlerimiz dirayetli ve dik duruşlarıyla vatan ve millet için kanının son damlasına kadar mücadele vermiştir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu millet söz konusu vatan olduğunda canını hiçe sayarak savunmuştur, bundan sonra da savunmaya devam edecektir. Programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

        Programın devamında Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu 'Çanakkale Aslanları' konulu sunumunu yaptı. Çanakkale Savaşı'nın bilinen ve bilinmeyen yönlerini gençlerle paylaşan Vakkasoğlu, "1915'de düşmana karşı Çanakkale'yi geçilmez kılmasaydık, bu millet esareti tatmış olacaktı. Bir kere esareti tattı mı hürriyet, istiklal, bir varlık gösterme gayreti asla olmazdı. Başkumandanından, erine, neferine, topçu zabitine kadar hepsi de Çanakkale zaferinin kahramanlarıdır, aslanlarıdır. Bu günümüzü o şehitlere, o gazilere, o aslanlara borçluyuz ve biz bunu hiç unutmayacağız" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa