Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Matematik meraklılarının bayramı olarak bilinen "Dünya Pi Günü" TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri tarafından eğlenceli etkinliklerle kutlandı.

        Okulun konferans salonunda düzenlenen ve velilerinde yoğun bir katılım göstererek, çocuklarını büyük bir heyecanla izledikleri etkinlikte, Pİ sayısının ondalık basamaklarını ezberleyerek gerçekleştirilen yarışma renkli anlara sahne oldu. Yarışmada 3,14 olan Pİ sayısından sonra 196 rakam ezberleyen öğrenci madalya ile ödüllendirildi. Görsel Sanatlar dersinde Pi gününe özel tasarladıkları maskeleri takan öğrenciler, velilerin de katıldığı programda keyifli bir gün geçirdi. Gün nedeniyle hazırlanan videonun izlendiği etkinlikte üzerinde Pİ sayısının yazıldığı pasta da kesilerek, davetlilere ikram edildi.

        Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, bilimsel düşünen, öz güven ve öz saygısı yüksek bireyler yetiştiren TED'in öğrencilerin gelişimine katkı sağlayabilecek bütün fırsatları değerlendirdiğini belirterek, "Bu kapsamda birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de matematiğe ilgi duyanlar arasında her yıl kutlanan Dünya Pi Günü dolayısı ile öğrencilerimiz için bir organizasyon hazırladık. Çocuklara matematiği sevdirmeye yönelik etkinlik çok verimli geçti. Geleceğin teminatı evlatlarımızın donanımlı yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Benzeri faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa