Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı Defterdarı Mehmet Tural, belediye mücavir alan sınırları içindeki tarım arazilerinin satışı ile ilgili yaptığı açıklamada arazi satışının 5 Aralık tarihinde sona ereceğini duyurdu.

        Defterdar Mehmet Tural, "Hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanunun 4'üncü maddesinin 12'nci fıkrasında 26 Nisan 2012 tarihi itibarıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan hazineye ait tarım arazilerinin satışı hüküm altına alınmış olup, anılan Kanunla bir yıl süre verildiğinden Başvuru süresi 5 Aralık 2018 tarihinde sona erecektir" dedi.

        Tural, "26 Nisan 2012 tarihi itibarıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan hazineye ait tarım arazilerinin doğrudan satın alınmasında hak sahibi olunabilmesi için, 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla en az üç yıldan beri taşınmazı kiralamış olmaları ve halen kira sözleşmesinin devam ediyor olması, kullanıcılarının ise bu taşınmazları 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla en az üç yıldan beri tarımsal amaçlı kullanıyor olmaları, kullanımlarının halen devam ettiğinin idarece belirlenmiş olması ya da bu taşınmazların kullanım ve süre şartlarına tabi olunmaksızın paydaşı olunması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

        Tural, "Tarımsal amaca ayrılan taşınmazlarda hak sahibi olanların taşınmaz ilimiz merkez ilçe hudutları içerisinde ise defterdarlığımıza taşınmazın ilçede bulunması halinde ise ilgili ilçe mal müdürlüklerimize en geç 5 Aralık 2018 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. Başvuru sahiplerinden başvuru sırasında satın alma talebini içeren (örneği, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlükleri ve İlçe Malmüdürlükleri) dilekçe, T.C. kimlik numarası beyanı, varsa ecrimisil ihbarnamesi ve/veya ecrimisilin ödendiğine ilişkin belge örneği, varsa satın alma önceliği olan hak sahiplerinden alınan noter onaylı muvafakatname, tüzel kişiler için ayrıca, taşınmazın tasarrufuna yetkili olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi ile imza sirküleri, istenecektir" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa