Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Balya ilçesinde, Balya İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri gezi ve inceleme kulübü öncülüğünde Balıkesir'e bir gezi düzenledi. Rehber öğretmeni İsmail Keser, Müdür Yardımcısı Ali Kılıç din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hamza Ocakden ve fen bilgisi öğretmeni Havva Akdeniz rehberliğinde yapılan gezide büyük coşku yaşandı.

        Balyalı öğrencilerin ilk durağı, Balıkesir Lisesi İl Tarih Müzesi oldu. Burada öğrencilere görevliler tarafından tarihi bilgiler anlatılırken, öğrencilerin pür dikkat dinlemesi öğretmenlerini de sevindirdi. Sonraki durak Kuvayı Milliye Müzesi oldu. Müzede, öğrenciler görselleri ilgiyle takip ederken, öğretmenler tarafından burada Kuvayı Milliye ruhu anlatıldı.

        Bundan sonraki istikamet ise ülke tarihinde karanlık bir sayfa olarak yerini alan menfur 15 Temmuz kalkışmasını unutmamak ve şehitlerimize vefa borcu olarak oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Anıtı oldu. Şehitler Anıtında da, öğrencilere 15 Temmuz bilinci anlatılırken öğrencilerin duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin 'Bu vatanı böldürmeyiz' nidaları öğretmenlerini bir kez daha gururlandırdı. Daha sonra, her tarafı tarih kokan Zağnos Paşa Cami, öğrencilere gezdirilerek Atatürk'ün burada hutbe okuduğu anlatıldı. Öğle yemeğini Balıkesir İmam Hatip Lisesinde yiyen öğrenciler, buradan öğretmenleri eşliğinde Çocuk Köyüne gitti. Çocuk köyünde eğlenceli anlar yaşayan öğrenciler buradan Balya'ya dönüş yaptı. Gezilerin devam edeceğini anlatan Okul Müdürü Ahmet Kürçen, "Eğitim öğretimde fark oluşturmaya devam ediyoruz. Yapılan bu gezi öğrencilerimizde motivasyonu artıracak. Yapılan gezinin sorunsuz, keyifli ve öğretici bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve baştan sona olgunlukla davranan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa