Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

        Alıcık yayınladığı mesajında, "Türk'ün Bahar Bayramı'nda yeniden doğuş, yeniden doğruluş amacıyla biriz, birlikteyiz. Bugün idrak ettiğimiz Nevruz'un, güzelliklerin habercisi olmasını diliyorum. Aziz milletimizin ve siz değerli hemşerilerimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Toprağın uyanıp nimetlerini sunduğu, rahmet pınarlarının çağlayıp, baharın lezzet verdiği, gece ile gündüzün eşitlendiği, doğanın canlandığı, renk cümbüşlerinin gözleri kamaştırdığı, dostluğun pekiştiği, kardeşliğin güçlendiği Nevruz Bayramımız kutlu olsun" dedi.

        Nevruz Bayramının, Türk coğrafyasının birlik ve dostluk sembolü olduğuna dikkat çeken Alıcık, "Nevruz yalnızca bir mevsimsel dönüş değil, barış ve kardeşlik pınarıdır. Öyle inanılmaktadır ki gece ile gündüz Nevruz günü yaratılmıştır. Hz. Adem ile Hz. Havva Nevruz günü Arafat'ta buluşmuştur. Hz. Nuh'un gemisi Nevruz günü Cudi Dağı'na oturmuştur. Hz. Yusuf Nevruz günü kuyudan çıkarılmıştır. Hz. Yunus Nevruz Günü balığın karnından kurtulmuştur. Türk Milleti Nevruz Günü demir dağları eriterek Ergenekon'dan çıkmıştır. Nevruz'da yanan ve yakılan ateşler sevgileri pekiştirmiş, bağlılıkları güçlendirmiştir. Balkanlar, Ortadoğu ve Avrasya'yı kapsayan çok büyük bir alanda milyonlarca soydaşımız Nevruzla bahara uyanmıştır. Nevruz, aynı zamanda barış ve huzurun tomurcuklarının açtığı, milli ve manevi değerler etrafında kenetlenme ve kucaklaşma vesilesidir. Yüreklere heyecan, kalplere huzur veren bu birlik, Türk'ün bahar bayramı, bereket ve sevgiyi kenetlemiş, dayanışma ve yardımlaşmayı bütünleştirmiştir. Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarımızın ruhlarıyla yanan bu ateş, binlerce yıldır olduğu gibi, bundan sonrada gönülleri tutuşturan kültür ocağı olacaktır. Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu yeni günün, barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyor, yurdumuzun Anadolu'da tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar var olmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

        21 Mart Çarşamba günü Nazilli Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Nevruz Bayramı kutlamalarına tüm halkı davet eden Alıcık, "Her yıl olduğu gibi bu sene de barış ve kardeşliğin sembolü olan Nevruz Bayramı'nı coşku ile kutlayacağız. Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan'dan gelen konuklarımızı ilçemizde ağırlayacağız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa