Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'de terör örgütü PKK/KCK bağlantılı olduğu iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 kişiden 9'u gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Kocaeli'de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK/KCK bağlantılı kişileri ortaya çıkarmak adına soruşturma başlattı. Bu kapsamda örgüte eleman temin ettiği belirlenen 4 kişi ile sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kararın ardından Kocaeli Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bugün sabah saatlerin Kocaeli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu G.C., Y.M., C.A.K., F.A., Ş.D., K.O., Ş.Y., Ö.K. ve F.B. isimli toplam 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 4 av tüfeği ve tüfeklere ait fişekler, 4 adet 9 mm çaplı fişek, silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın amaç ve faaliyetleri doğrultusunda yazılmış kitap, dergi ile dijital materyaller, sarı, kırmızı, yeşil renkte örgüsel bez ve puşiler ele geçirildi.

        Öte yandan, firari olan 5 kişinin yakalama çalışmalarının devam ettiği belirlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa