Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1992 yılından bu yana şehir planında yer alan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen 50 metrelik Buluntu Hoca Bulvarı, Büyükşehir Belediyesi sayesinde çok kısa bir süre sonra trafiğe açılıyor. Yoğun çalışmaların devam ettiği güzergahta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mız için ne yapsak azdır" dedi.

        Büyükşehir Belediyesi sayesinde Şanlıurfa'nın yıllardır kanayan yarası olan trafik sorunu artık birer birer çözüme kavuşuyor. Yeni köprülü kavşaklar, çelik köprüler, yollar ve bulvarlar açarak geleceğin Şanlıurfa'sını sağlam temeller üzerinde oluşturmaya gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, 1992 yılında şehir planına alınan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen 50 metre genişliğinde ve 24 kilometre uzunluğundaki Buluntu Hoca Bulvarını kısa bir süre sonra vatandaşların hizmetine sunacak.

        "Bulvar, Şanlıurfa'ya hayat verecek"

        Çalışmaların devam ettiği güzergahlarda incelemelerde bulunarak bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Buluntu Hoca Bulvarı sayesinde Şanlıurfa'nın kuzeyinden gelen tüm trafiğin dağılacağını söyleyerek, "Şanlıurfa merkez üç ilçemizi birbirine, Haliliye ilçemizin Karşıyaka Mahallesini, Dağ Eteği Mahallesi ile birlikte Karaköprü Doğukent ve aynı şekilde Şenevler, Atakent mahallelerini dönerek Maşuk Seyrantepe mahallesine oradan da Eyyübiye'nin Karakoyun deresine inebilecek noktada bir bulvar çalışması yapıyoruz. Bulvarımız 50 metrelik ve 24 kilometre uzunluğunda. Şanlıurfa'ya hayat verecek bir bulvar açıyoruz. Büyükşehir Belediyesi büyük bulvarlarla Şanlıurfa'nın geleceğini kurma derdinde. Bu bulvar yarın Şanlıurfa'nın kuzeyden gelen tüm trafiğini yeni Urfa'ya bu bulvar dağıtıcı etki görecek. Bulvarın yapımında ne bağ, ne bahçe, ne tarla, ne hasat dönemi dedik ne ev dinledik. Hepsini dozer gibi önümüze aldık. Vatandaşlara tek tek hepsini anlattık. Bize ve açılabileceğine güvendiler. Çünkü Şanlıurfa 1992 yılından beri planda olan bu yolun açılabileceğine inanmıyordu. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

        "Şanlıurfa tarihinde bir ilk"

        Ulaşım sorunlarına kesin ve uzun vadeli çözüm üretmek amacıyla uygulamalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Buluntu Hoca Bulvarının 50 metre genişliğinde olması bakımından Şanlıurfa tarihinde bir ilke imza attı. Daha önce 25 metre olan Akçakale yolunu ilk olarak 35 metreye ardından ise 50 metreye kadar genişleten Büyükşehir Belediyesi, yine 50 metrelik Buluntu Hoca Bulvarı ile birlikte Şanlıurfa tarihinin ilk 50 metrelik geniş yollarını halkın hizmetine sunan yerel yönetim oldu

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa