Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cildiye Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, stresin ciltte birçok probleme yol açtığını söyledi.

        VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu "stresin deri üzerindeki olumsuz etkileri" hakkında bilgi verdi. Dr. Oltulu, "Stres insan yaşamını her konuda sıkıntıya sokmaktadır. Özellikle ciltte sivilcelenme ve kuruluk meydana getirir. Aşırı stresli kişilerin ciltlerine baktığınız da sivilce ve diğer cilt problemleri olduğunu görürsünüz. Stresin insan hayatı üzerin de etkisi oldukça fazladır. Stres altında olan bir birey beslenmesine ve cildine önem göstermiyor olabilir. Beslenmenin zaten insan hayatın da büyük önem taşıdığını düşünürsek cilt için de gerekli olduğunu kesin bir dille belirtebiliriz. Stresli durum insanın cildinde birçok probleme sebep olduğundan stresten oldukça uzak durulması uzmanlar tarafından önerilmektedir" dedi.

        Stresin insan sağlığı açısından birçok olumsuz sonucun ortaya çıkmasına sebep olduğunu vurgulayan Dr. Yüksel Oltulu, "Kalp krizleri, felç, migren ve çeşitli olumsuz rahatsızlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olan stresi hayatınız da minimum seviyeye indirmelisiniz. Stres cilt üzerinde kırışıklığa ve yaşlanmaya sebep olur. Çok genç yaşlar da ciltte oluşan kırışıklıklar ve yaşlanmalar ileriki yaşlar da yaşınızdan daha büyük göstermenize sebep olabilir. Cildin nem ve yağ dengesi stresle beraber bozulur. Çok fazla yağlı bir cildin oluşmasına sebep olabilirsiniz. Yağlanan ciltte de sivilcelenme başlar" şeklinde konuştu.

        Uzm. Dr. Yüksel Oltulu şu bilgileri verdi: "Ciltteki nem oranı azaldıkça kuruluk meydana gelecektir. Stresli bir yaşam da kılcal damarlar genişler ve cilt yüzeyin de varislere sebep olur. Hem görüntü olarak hem de sağlık açısından iyi bir sonuç elde etmezsiniz. Stresin insan vücudunda ki etkileri saymakla bitmez. Stresli bir insanın cildine baktığınız da değişimleri görebilirsiniz. Stresin hormonlar üzerinde de büyük etkisi vardır. Özellikle kadınlık hormonlarının değişime uğraması kadınlar da huzursuzluk oluşturacaktır. Cildiniz için en sağlıklı yöntem stresli yaşamdan uzak durmanız."

        "Stres altında olan bireyler beslenmesine dikkat etmeli"

        Uzm. Dr. Yüksel Oltulu açıklamasını şöyle tamamladı: "Stres altında olan bireyler beslenmesine dikkat etmeli. Hem beslenme şekli alt üst olup hem de stres altında olan bireyler ciltlerin de istenmeyen sonuçlar ile karşılaşabilir. Bu durumdan uzak kalabilmek için stresin yol açtığı sonuçları yaşamamak için stresten uzak durmalısınız. Aksi halde oluşacak sonuçlar kişiyi tekrar stres altına alacağı için uzun vadede cildin yıprandığını gözle görülür şekilde yaşayabilirsiniz. Stresi hayatınızdan çıkararak hem vücut sağlığınızı hem de cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa