Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'nin Keşan ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Milletimizle Birlikte daha Yeşil Türkiye" kampanyası kapsamında fidan dikildi.

        Daha önce taş ocağı olarak kullanılan alanda gerçekleştirilen fidan dikimine, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğretmenler ile yüzlerce öğrenci katıldı. Katılımcılar tarafından 5 hektar alana 2 bin adet fıstık çamı ve servi dikildi.

        "Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum"

        Fidan dikim programı ile ilgili olarak bilgi veren Keşan Kaymakamı Nuri Özder, "Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde devam eden 'Milletimizle Birlikte daha Yeşil Türkiye' kapsamında fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Hem şehitlerimizin anısına hem de Orman Haftası kapsamında burada bir etkinlik yapıyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        "Yeşil bir doğa bırakmak bizim görevimiz"

        Ak Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ise "Keşan her zaman farkındalığını gösteriyor. Keşan'da duyarlı vatandaşlarımızın katılımıyla taş ocağı ve kötü görüntüsü olan bir arazide fidan ekiyoruz. Adını da 'şehitlerimiz ve gazilerimiz için fidan dikiyoruz' koyduk. Hem Çanakkale Şehitlerini Anma hem de Orman Haftası'nın başlangıcında Keşan halkını ve özellikle gençlerimizi gelecekte bir fidanla buluşturmak ve yeşil bir doğa bırakmak bizim görevimiz. Bunu da yerine getiriyoruz. Bu organizasyon Keşan için çok önemli. Ağaç sevgisini çocuklarımıza küçük yaşta öğretelim. Taş ocakları doğanın tahrip edilmesi anlamında sürekli gündemde. Ancak bu taşın bir şekilde çıkarılması lazım. Evlerin, köprülerin, barajların yapılmasında ham madde olarak kullanılıyor. Ancak faaliyetin tamamlanmasının ardından bu alanlar yeşillendirilmeli. Taş ocakları ağaçları tahrip ettiği için devlete para ödüyor. Burasını sembolik olarak yaptık. Devletimiz diğer alanlarda orman müdürlüğü eliyle ağaçlandırıyor. Keşan bugün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir daha andı" dedi.

        Fidan dikme etkinliği yaklaşık 2 saat sürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa