Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'te 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Zeytin Dalı Harekatı'nın 57. gününde Afrin ilçe merkezinin kontrolünün sağlanmasının manidar olduğunu söyledi.

        Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte başlayan programa Gaziantep Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, ve çok sayıda hastane çalışanları katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Gür, Afrin merkezinin 57 gün sonra alınması ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümüne denk gelmesinin manidar olduğunu kaydetti. Afrin'in 57. gününde kontrolün sağlanmasının tüm dünyaya verilen 57. Alay mesajı olduğunu Gür, "Ne manidardır ki, Mehmetçiğimiz 57 gün sonra bayrağını surlara dikti. Çünkü biz Çanakkale'de 57. Alayımızı bir tane ferdi kalmamak üzere şehit vermiştik" dedi. Rektör Gür, Afrin operasyonun uzun sürmesindeki en önemli faktörün ise ilçede yaşayan siviller ve bu sivillerin zarar görmemesi için gösterilen hassasiyet olduğunu da kaydetti.

        Gür, konuşmasında Çanakkale Savaşı'nda yaşanılanları da anımsatarak, "Başarısızlığı hiçbir şekilde düşünmemişlerdi. Çünkü bütün makineler ellerinde ve 500 bin kişilik özel ordu ile boğaza gelmişlerdi. O da yetmemiş çok sayıda Fransız ve İngiliz gemilerini, armagedonlarını boğaza yığmışlardır. Onların hesaba katmadıkları bir şey vardı. Biz fakir olabiliriz, yorgun ve makine anlamında eksik olabiliriz. Bizler sayısal olarak da az olabiliriz ama bizim imanımız ve vatan sevdamızdır. 15 Temmuz başta olmak üzere bu vatanı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Son olarak Afrin'de bütün dünyanın gözünün içine baka baka masumların haklarını koruyarak bir tek sivile zarar gelmemesi için gayret gösterip zamanın uzamasını göze alarak, kahraman ordumuz bir mücadele yürüttü" şeklinde konuştu.

        Öğrencilerden Çanakkale türküsü

        Gaziantep Üniversitesi konservatuar öğrencileri de etkinlikler kapsamında Çanakkale türküsü söyledi. Rektör Gür ve hastane yöneticileri de ellerinde Türk Bayrakları ile türküye eşlik etti. Kur'an-ı Kerim de okunan programda, hastane görevlileri ve diğer katılımcılar' Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' şeklinde sloganlar attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa