Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 Mart Çanakkale Zaferi için Manisa'dan yola çıkan Anemon Trekking Gurubunun iki dağcısı Yavuz Alnıak ve Mehmet Erbil, Saruhanlı Şehitliğindeki iki şehit mezarından aldıkları toprakları Kaz Dağlarının en yüksek iki noktası Karataş ve Sarıkız zirvelerine serpti.

        18 Mart 2018 sabah saat 04.00'da Anemon Trekking Gurubundan Yavuz Alnıak ve Mehmet Erbil deniz seviyesinden 370 metre yükseklikteki Kavurmacılar köyünden kendi çizdikleri parkurdan yürümeye başladı. Karataş Zirveye Kaz Dağlarının Kuzey yüzü Ayazma'dan çıkan 500 kişilik Türkiye Dağcılık Federasyonu sporcuları ile zirvede karşılaşan Manisalı dağcılar, birlikte fotoğraf çekilip İstiklal Marşını okudu. Manisalı dağcılar daha sonra Saruhanlı Şehitliğinden getirdikleri toprakları Karataş'ın zirvesine serpti.

        Karataş'taki seremoni bittikten sonra Manisa Anemon Trekking Gurubunun dağcıları Yavuz Alnıak ve Mehmet Erbil 5 kilometre ilerideki Balıkesir sınırları içinde kalan bölgenin en yüksek ikinci dağı Sarıkız tepesine doğru yola çıktı. Saat 12.15'de Manisa Anemon Trekking Gurubu dağcıları Sarıkız Tepesine ulaşmayı başardı. İki dağcı Sarıkız zirvesine Manisa'dan getirdikleri şehit topraklarını serperek Edremit Körfezine doğru inişe geçti. Saat 17.30'da Güre Kavurmacılar köyünden başladıkları faaliyeti başarı ile bitiren Manisa Anemon Trekking Dağcıları bölgeye yeni bir rota daha kazandırmış oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa