Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl dönümündeBodrum'da düzenlenen programda şehit aileleri ile protokol bir araya geldi. Programa Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden Bozkurt İlham Gencer'de katıldı.

        İş adamı ve Ötüken Birliği Partisi Genel Başkan Yardımcısı Derya Kürkçüoğlu tarafından organize edilen gece Garnizon Komutanlığında gerçekleştirildi. Bodrum'daki Şehit ailelerinin ve Gazilerin katıldığı geceye, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve daire amirleri katıldı. Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan Bozkurt İlham Gencer'in besteleri ve marşları ile eşlik ettiği gece saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Ötüken Birliği Partisi Genel Başkan Yardımcısı Derya Kürkçüoğlu şunları söyledi "Bugün burada, bir daha dönememek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek üzere, Çanakkale, Güneydoğu, Afrin ve bu vatan için gözünü kırpmadan toprağa düşen tüm şehitlerimizi anmak için toplandık. Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan o asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut, inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür."

        Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'da yaptığı konuşmasında başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi anarak başladı. Yılmaz konuşmasında; "Çanakkale, ben size ölmeyi emrediyorum diyen bir komutanın ve onun emrine kayıtsız şartsız itaat eden askerin zaferidir. Biz şehitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Bugün dünyanın en değerli toprakların özgür ve hür bir şekilde yaşıyorsak kahraman şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Bugün şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkmak en büyük görevimizdir." dedi.

        Gecede konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Bugün, birlik ve beraberlik olmanın temellerinin atıldığı bir gündür. Eğer bu temeller atılmasaydı bizler bu güzellikler içinde olamazdık. Bizi bu günlere taşıyan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmetle anıp şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

        Konuşmaların ardından her masada bir Mehmetçiğin oturduğu sofralarda İlham Gencer'in seslendirdiği eserler eşliğinde akşam yemeği yendi. Yemek sonrası İlçe Müftüsü Ali Ünal'ın okuduğu dua sonrası program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa