Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ilk 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Film' ödüllerinin sahibi Gurbet Kuşları'nın gösterildiği 1 Film 1 Konuk söyleşinde "Altın Portakal, ulusal uzun metraj film yarışması, ülkemizin sanat ortamı için çok çok önemli. Bunu devam ettirelim" dedi.

        Muratpaşa Belediyesi, Altın Portakal ödüllü Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturduğu "1 Film 1 Konuk" serisinde Mart ayı konukları, ilklerin sahibi yönetmen Halit Refiğ'in 'Gurbet Kuşu' filmiyle yönetmen Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ve sinema yazarı Alican Sekmeç oldu.

        Antalya Kültür Sanat'ta düzenlenen etkinlik, Kahramanmaraş'tan İstanbul'a daha iyi bir yaşam sürebilmek için gelen bir ailenin verdiği yaşam mücadelesini anlatıldığı ve 1. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerine layık görülen filmin gösterimiyle başladı.

        Gösterimin ardından Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye'nin bir parçası olduğu coğrafyada 54 yılı geride bırakan Antalya Altın Portakal Film Festivali kadar oturmuş, klasikleşmiş bir etkinlik olmadığını belirterek, "Altın Portakal, ulusal uzun metraj film yarışması, ülkemizin sanat ortamı için çok çok önemli. Bunu devam ettirelim" dedi.

        Başkan Uysal, günün anısına yönetmen Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ve sinema yazarı Alican Sekmeç'e plaket ve çiçek takdim ederken etkinlik ikilinin söyleşisiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa