Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Kemalettin Yılmaztekin, memleketi Akçakale'de Saramda ve Abu Asi aşiretleri arasındaki kan davasını barışla sonlandırdı.

        Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin öncülüğünde, Akçakale ilçesinin Çok Alan kırsal Mahallesi'nde barış yemeği programı gerçekleştirildi. Programa katılanlara hitaben bir konuşma yapan Yılmaztekin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün önemine dikkati çekerek, İslamın Müslümanların birbirlerini sevmelerini emrettiğine vurgu yaptı.

        "Barış en hayırlı hüküm"

        Barışın alınan hükümlerin en hayırlısı, insanoğlunun hayatta alabileceği en isabetli karar olduğunu belirten Yılmaztekin, "Burada iki aşiret arasındaki husumetin, uyuşmazlığın halli noktasında Allah'ın rahmetinin üzerimizde sağanak gibi yağdığı bugünde bir araya geldik. Emeği geçen kıymetli toplumumuzun ileri gelenlerinden, barışın tesisinde taşı taş üstüne koyan herkesten Allah razı olsun" dedi.

        "Allah yolunda mücadelenin en mühim neticesi barış"

        "Şanlıurfamız, ovamız kan davaları ile değil, barış ile anılmalı" diyen Milletvekili Yılmaztekin, bölgenin barış ile anılması için de gerekeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Yılmaztekin, "Bugün barışı tesis etmek için bir aradayız. Bugün barışın hükümlerin en kıymetlisi, hükümlerin en mukaddesi olduğunu dünyaya yaymak üzere bir araya geldik. Allah yolunda mücadelenin en mühim neticesinin, ödülünün semeresinin barış olduğuna inan bir kardeşiniz olarak; bölgemizin, Şanlıurfamızın ve tüm ovamızın kan davaları ile değil barışla anılması gerektiğini arzu ediyor ve bu düşünceye burada toplanan herkesin katıldığına inanıyorum. Biz burada niyetlerimizi birleştirdik. Biz burada hüsnü kabulleri, hüsn-i zanları bir araya getirdik. Barışın buradan başlamak üzere Şanlıurfamıza, Türkiyemize ve dünyaya hakim olmasını temenni ediyorum. Rabbim hayırlı ve mübarek etsin" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa