Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği kursta teorik eğitimlerini tamamlayan amatör fotoğrafçılar sahaya çıktı. Özcan Şimşek'in öğretmenliğini yaptığı kursa katılan, değişik mesleklerden 16 amatör İskele Yat Liman'ında uygulama yaptı.

        Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği 224 saatlik Temel Fotoğraf Eğitimi Kursu'na katılan vatandaşlar, havaların iyileşmesi üzerine sahada uygulama eğitimine başladı. Emekli bankacılardan, öğretmen, hemşire ve astsubaylara kadar değişik mesleklerden emekli vatandaşların yer aldığı kursiyerler bol bol fotoğraf çekerken, kursa katılmaktan mutlu odlularını söyledi. Kursun 23 Mayısta tamamlanacağını anlatan Eğitmen Özcan Şimşek, "Okullarda, Halk Eğitim Merkezlerinde ve derneklerde fotoğrafın niceliklerini ve doğru fotoğraf çekmenin yöntemlerini öğretmeye çalışıyorum. Bu gün de burada Burhaniye Hak Eğitimi Merkezi tarafından açılmış olan fotoğraf çekim kursunda teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimize eğitimleri pratiğe dönüştürme yolunda adımlar atıyoruz. Pratik çekim tekniklerini göstermeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimizin iyi fotoğraf çekmesini sağlamak için gayret gösteriyoruz" dedi. Kursiyerlerden Mualla Kabakçı da, "Ben emekli hemşireyim. Halk Eğitimde fotoğrafçılık kursuna katıldım. Burada da uygulama yapıyoruz" dedi. Rüştü Güven ise," Ben emekli bankacıyım. Burhaniye Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı fotoğraf kursuna başladık. 2-2,5 ay filan oldu. Hocamız Özcan beyin nezaretinde içerideki dersleri gördük. Burada da saha çalışması yapıyoruz. Bu saha çalışması bizim için çok iyi oluyor. En azından hareketlilik alanı, derinlik görüntüsü ve netlemeyi öğreniyoruz. Bunlar bizim için önemli. Tabi bunu profesyonel olarak yapmayacağız. Ama, sonuçta hayat devam ettiği sürece bize lazım olacak şeyler. Gayet güzel çalışma yapıyoruz" dedi. Harun Kavuk,da,"Emekli ne yapar. Emekli kendine uğraş arar. Bizde fotoğrafçılık kursuna başladık. Herkes fotoğraf çekiyor. Bende çekiyorum. Ama, inceliklerini öğreniyoruz. Güzel oluyor" dedi. Suzan Aydemir de, "Emekli öğretmenim. Fotoğrafçılık bana göre bütün doğanın renklerini yansıtmalı. Güzel bir etkinlik. Işığı kullanmayı öğrendim. Bir fotoğraf karesine nelerin girdiğini öğrendim. Hep çekiyordum. Ama, teorik olarak fotoğraf çekmeyi kursta öğrendim. Memnun oldum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa