Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnegöl Belediyesi'nin bu yıl tek rota ile düzenlediği Çanakkale tarih ve kültür gezileri start aldı. İlk kafile 2 otobüs ile yola çıkarken, Belediye Başkanı Alper Taban 90 kişilik grubu İnegöl Belediyesi önünden yolcu etti.

        İnegöl Belediyesi, vatandaşlara tarih bilinci ve tarih şuurunu verebilmek adına bu yıl kültür gezilerini 'tarihe yolculuk' olarak tek rota ile Çanakkale'ye gerçekleştiriyor. 7 yıldır düzenlediği kültür gezilerini 8'inci yılında 'haydi İnegöl ecdat seni bekliyor' sloganıyla hayata geçiren İnegöl Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde ilk kafileyi yolcu etti.

        Yaş sınırı 45'ten 18'e indirilerek her vatandaşın Çanakkale'yi görmesi hedeflenen tarihe yolculuğun ilk grubu, 2 otobüs ile 90 kişilik kafileyle İnegöl Belediyesi önünden yola çıktı. İlk kafileyi uğurlamaya Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan'da geldi. Hareket öncesi otobüste vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Tarihe yolculuk yapalım, tarihimizi daha iyi öğrenmek adına özellikle gitmemiş olanlar varsa onları götürelim istedik. Yaş sınırını da 18'e indirerek gençlerimizi de bu gezilere dahil etmek istedik. Geçmişte biraz daha 45 yaş üstü gibi düşünüldü ama yaşı aşağıya indirmemiz lazım dedik. Gençlerimiz de gidip oraları görsün istiyoruz. Projemiz aslında bin 915 kişiyle, bin 915 hatimle tarihe yolculuk olarak başladı. Ama sayı 3 binleri buldu. Herkesi götüreceğiz" dedi.

        Geziler tamamlanana kadar yaklaşık 65 sefer yapılacağını kaydeden Taban, "Bu akşam 2 aracımız gidiyor. Bazı akşamlar 1, bazı akşamlar 2 aracımız gidecek. Arkadaşlarımız gerekli hazırlıkları yaptılar. Sizin oraya rahat bir şekilde ulaşmanız ve geriye dönmeniz, rehber hizmetinin verilmesi, mola verilecek noktalar hepsi hazırlandı" diye konuştu.

        Konuşmanın ardından Başkan Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, gezilerin ilk kafilesini yolcu etti. Gün boyu bölgeyi gezecek kafile, pazartesi gecesi İnegöl'e dönecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa