Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Gürçeşme Beldesinde bir grup vatandaş tarafından başlatılan Mehmetçik Vakfına Yardım kampanyasına belde halkının da katılımıyla bir hafta içerisinde 10 Bin 750 TL para toplandı.

        Gürçeşme Beldesi sakinlerinden Necdet Koyuncu, Ahmet Koyuncu, Soner Üner, Ercan Önder, Sebahattin Kuzucu, Bekir Ucrak ve Bekir Çorak tarafından başlatılan kampanyaya belde sakinleri de destek verdi ve toplanan 10 Bin 750 TL Mehmetçik vakfı hesabına yatırıldı.

        Kampanyanın öncülerinden Necdet Koyuncu kahvede otururken televizyonda izledikleri haberlerde Afrin'deki operasyonda bulunan Mehmetçikleri gördüklerini ve duygulandıklarını belirterek; "Kahvede otururken konu Afrin'den açılınca haberleri izliyorduk. Haberler de Mehmetçik Vakfına maddi olarak yardımların yapılabileceğini gördük. Bizde ne yapabiliriz diye düşünürken bağışta bulunmaya karar verdik ve aramızda gönüllülerden para toplamaya karar verdik. Üç dört arkadaş benden şu kadar senden şu kadar derken arkası geldi. Daha sonra bu gönüllü insanlarımız artarak çoğaldı ve belde halkımızın da desteği ile bir hafta içerisinde 10 Bin 750 TL para topladık ve bankaya giderek Mehmetçik Vakfı hesabına parayı yatırdık" dedi.

        Koyuncu, duyarlı tüm vatandaşların bu tür yardım ve bağışta bulunması gerektiğini vurgulayarak; "Askerlerimiz ülkemiz için milletimiz için bayrağımız için canla başla mücadele ediyor, hepsi bizim evladımız. Hepimiz bu ülkenin insanıyız, askerlerimiz bizim canımız evladımız, eğer burada rahatça kahvede çay içebiliyorsak huzurlu şekilde muhabbet edebiliyorsak, yatağımızda rahat yatabiliyorsak bu Mehmetçiklerimizin sayesindedir. Ben isterim ki herkes elinden geldiği kadar Mehmetçiğe yardımda bağışta bulunsun isterim. Çünkü onların sayesinde nefes alıyoruz, onların sayesinde işimizde gücümüzdeyiz. Yedi düvel bir olmuş bizimle uğraşıyor. Silahlarıyla olsun teröristleriyle olsun bizimle uğraşıyorlar. Bizde Mehmetçiğimize manevi desteğimizle maddi desteğimizle onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa