Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'de Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Cacabey Meydanında açılan 'Bayrakla Birleşenler' adlı fotoğraf sergisini 3 günde 15 bini aşkın kişi gezdi.

        Çanakkale Zaferinin Türk milleti ile dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini anlatan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, manevî ve milli duyguların açılan sergide yaşatıldığını Kırşehirlilerin ise Cacabey Meydanındaki sergiye ilgi gösterdiğini söyledi.

        Askerlerine 'Taarruzu değil Ölmeyi' emreden Gazi Mustafa Kemal ile canlarını gözlerini kırpmadan feda eden 200 bini aşkın şehidin aziz hatıralarının yaşatıldığını anlatan Dernek Başkanı Kılıçaslan, "Kahraman askerlerimiz Türk Milletinin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Yaşanılan bu zaferde Türk Milleti bütün varlığını ortaya koyarak Dünyaya adeta ders vermiştir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin birlik ve beraberlik ruhunun inancın ve azmin zaferidir"dedi.

        Cacabey Meydanında açılan anı defterine sergi alanını gezdikten sonra Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Kanla irfanla dünyanın ender gördüğü bir destanı yazarak tarihin altın sayfasına geçen şanlı Çanakkale şehitlerimizi 103. seneyi devriyelerinde rahmetle ve minnetle anıyoruz"ifadelerini kullandı.

        Anı defterine binlerce kişi yazdıkları yazılarla şehitleri anlatırken ev hanımı Serap ise "Suriyeliler gelsin görsün Çanakkale'de verilen atalarımızın şanını şerefini" yazdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa