Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta Beşir Derneği üyeleri, Çanakkale şehitlerinin 1915 yılında yaşadığı kısıtlı imkanlara dikkat çekmek için sokak ortasında asker kıyafeti giyerek, hoşaf ve ekmek dağıttılar.

        Muş'ta Beşir Derneği tarafından '18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü' çerçevesinde 'Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz' konulu bir etkinlik düzenlendi. Hükümet Konağı karşısındaki kaldırımda vatandaşlara hoşaf ve ekmek ikramında bulunan dernek üyeleri, vatandaştan büyük ilgi gördü. Kaldırım üzerinde asker kıyafeti giyerek sofra kuran üyeler, Çanakkale şehitlerinin 1915 yılındaki yemek öğünlerini canlandırarak, o dönemde askerlerin yaşadığı açlığı gözler önüne serdi. Asker kıyafeti giyerek Çanakkale şehitlerine dikkat çeken Yasin Uçar isimli üye, Beşir Derneği tarafından hazırlanan Çanakkale şehitleri için düzenlenen program adına burada olduklarını söyledi. Bu programı Çanakkale'de yaşanan havayı, duyguyu vatandaşa yansıtmak için düzenlediklerini ifade eden Uçar, "Oradaki havayı biraz yaşamak ve o duyguyu biraz halkımıza yansıtmak için böyle bir etkinlik yaptık. Bu arada Afrin'deki şehitlerimizi de biraz anmak için, hatırlatmak için, o ruhu yaşatmak için burada toplandık. Muş halkının bize ilgisine çok teşekkür ediyoruz. O zamanlarda askerlerimize erzak gitmediği zaman hoşafla, ekmekle beslenip savaşa, cenge gittiklerini anlatmak manasıyla canlandırdık. Tabi o zamanlar cepheye gıda ulaştırmak çok zor olduğu için, oradaki havayı yaşatmak için hoşaf tercihimiz oldu" dedi.

        Abdurrahim Uğur adlı üye ise, Beşir Derneği'nin düzenlemiş olduğu etkinlikte Çanakkale Savaşı zamanında askerlerin çekmiş olduğu sıkıntıları Muş halkına hatırlatmak adına böyle bir etkinlikte yer aldıklarını belirterek, "Cepheye giden yemeklerin eksikliği, erzakların eksikliğinden dolayı o zaman yenilen hoşaf olduğu için biz de Muş halkına hem hatırlatma babında hem de onların o halini yaşatmak babında hoşafı seçtik. Bir nebze de olsa onların hallerini anlamak adına bu etkinliği düzenledik" ifadelerini kullandı.

        Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Koç da, Muş'ta ilk defa böyle bir uygulamanın olduğunu hatırlatarak, "Çanakkale şehitlerini anma programını güzel bir etkinlikle Beşir Derneğimiz organize etmiş. Onların bu güzel duygulu çalışmaları, sosyal projelerini canı gönülden destekliyoruz. Bu tür etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşarak ve artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Ben derneğimizi kutluyorum. Burada sembolik de olsa görüntü veren, kamuoyunun dikkatini çeken, bu duyguyu oluşturan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Muş Semerkand Vakfı Başkanı Adem Biçici ise, "Bugün Beşir Derneği olarak bu organizasyonu Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle gerçekleştiriyoruz. Malum o gün bir milli ruh vardı. Amacımız, bugün halkımıza bunu hatırlatmak, en azından bir kompostoyla, hoşafla, kuru bir ekmekle o günü hatırlamak, hatırlatmaktır" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa