Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Oltu'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

        Sabah saat 09.00'da Aslanpaşa Şehitliğindeki anıta çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

        İlçe Kaymakamı Şenol Turan tarafından şehitlik defterinin imzalanmasının ardından Piyade Yüzbaşı Mahmut Fırat tarafından günün anlam ve öneminin belirtildiği bir konuşma yapıldı. Daha sonra ilçe protokolü, şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakıp dualar ettikten sonra 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü ve Şehitler Günü etkinliği için Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda hazırlanan programa geçildi.

        Programda ilçe genelinde yine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 'vatan ve bayrak' temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Oltu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okulun Tarih Öğretmeni Mehmet Demirel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şarkı, türkü, şiir ve gösteriler sergilendi. Daha sonra 'Bir Millet Uyanıyor' adlı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

        Çanakkale oratoryosunun gösterisiyle Oltu Anadolu Lisesi'nin hazırladığı program sonra erdi.

        Öte yandan 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silâh altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi ve kısa sürelerle de olsa kışla ortamını yaşayarak bu hazzı tatmasına imkân sağlamak maksadıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, 11 Mayıs 2018 tarihinde temsili askerlik uygulaması icra edilecek. Bu arada bir günlüğüne asker olacak engelli bireylere, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü etkinliklerinin ardından asker kıyafeti giydirilerek Uzm. J. Çvş. Zaim Erdin tarafından askerlik yemini ettirildi. Asker kıyafeti giyen gençler yemin ederken, aileleri de bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirmek için birbirleriyle yarıştı.

        Anma programına; İlçe Kaymakamı Şenol Turan, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Erdal Şahin, Oltu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Murat Manas Demir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Enis Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Yamaç paraşütçüsü Bayram Yücel de şehitler anısına Sitare Dağından atlayarak gökyüzünde Türk Bayrağını dalgalandırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa