Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediye Başkanlığı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından çelenk koyulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Buradaki programa Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Müslüm Akdoğan, siyasi partiler ve STK temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler ile askeri erkan katıldı.

        "En kuvvetli ordularını Türk sularına gömüldüğü gündür"

        Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Yarbay Hasan Acar, Türk harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zafer'inin 103'üncü yıl dönümünün idrak edildiğini belirtti. Konuşmasını sürdüren Acar "Bugün, milletçe her sayfası aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla yazılmış, Türk harp tarihinin en müstesna zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıl dönümünü ve şehitler günü. Bugün, dünyanın en kuvvetli ordularını 103 yıl önce Çanakkale toprakları içinde kahraman Türk askerlerinin iman dolu göğsüne çarparak, bütün ümitleriyle beraber Türk sularına gömüldüğü gündür. Bugün; büyük insan, ulu önder, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anafartalar sırtlarında dünyaya komutanlık sanatını öğrettiği gündür Bugün; bu toprakların sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk Milletinin, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını tüm dünyaya gösterildiği gündür. Bugün, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun, tüm dünyaya öğretildiği gündür. Bugün; yurdumuza, namusumuza, birlik ve beraberliğimize kasteden düşmanın yok edildiği, her karış toprağımızın kanımızla yıkanarak düşmandan temizlendiği kutlu gündür. Vatanımıza ve istiklalimize kasteden hain düşmanlara karşı yurdumuzun her karış toprağını aziz kanlarıyla sulayarak şehit ve gazi olan dedelerimiz, babalarımız, analarımız, kardeş ve evlatlarımız olduğu için onurlu ve gururluyuz. Onlar sayesinde bu vatan toprakları üzerinde özgürce yaşıyoruz. Bu anlamlı gün münasebetiyle, şehit ve gazilerimizi bir kere daha kendilerine şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyen Ulu Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine gencinin birinci vazifesinin 'Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek' olduğunu söylemiş. Cumhuriyetimize ve vatanımıza kast edecek dahili ve harici bedbahtların olacağını işaret etmiştir" dedi.

        "18 Mart Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığı gündür"

        Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ise, günün anlam ve öneminden bahsederek, "Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan yurdun ve dünyanın dört bir köşesinde şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan, belli yerleri olmadan kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuruyla yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canları feda eden yüreği korkusuz polislerimiz, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma ve hizmet yolunda cefakar ve vefakarca emek veren öğretmenlerimizi ve kamu görevlilerimizi minnet ve şükranla anmak üzere toplandık. 18 Mart Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğinin Anadolu'yu dış güçlerinin hain emelleri doğrultusunda parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bu yüzdendir ki, 18 Mart yüce meclisimiz tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde şehitler günü olarak kabul edilmiştir" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri Bilecik Şehitlik geçti. Burada Saygı duruşu esnasında askerler tarafından Saygı Atışı yapıldı. Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Şehitlik Özel Defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına çiçek bırakarak dualar ettiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa