Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl dönümü Elazığ'da çeşitli programlarla kutlanıyor.

        18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle Hıdır Sever Anadolu Lisesi tarafından şehitleri anma programı düzenlendi. Nurettin Ardınçıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Okul Müdürü Halil Tan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

        Anadolu'dan Orta Doğuya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya, kökeni rengi ve mezhebi ne olursa olsun Mehmetçikler aynı dava uğrunda Çanakkale de bir araya geldiğini ifade eden Tan;" Aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Onlar Çanakkale'nin, tarihinin en büyük medeniyet mücadelelerinden birinin adı olduğunu biliyorlardı. Bunun için Mehmet Akif Ersoy savaşan kahramanları 'bedrin aslanları' olarak nitelendirmiştir. Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendine hayran bırakan mücadeleleri ile 'Çanakkale geçilmez sözünü' tarihe kanları ile kazımışlardır" dedi.

        Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Çanakkale zaferini anlatan oyun sergilendi. Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girilen öğrencilere il protokolü tarafından ödülleri verildi. Program, 8. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı'nın sahne alması ile sona erdi.

        Programa, Vali Vekili Mustafa Gül, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa