Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Ardahan Kulüpler Arası İl Şampiyonasında Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü rüzgârı esti.

        Kazım Karabekir Paşa spor salonundaki yarışmada sahne alan folklor ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları, büyükler düzenlemesiz ve büyükler düzenlemeli, yıldızlar düzenlemeli "Mahalli" kategorisinde İl Şampiyonu oldu. Ekip üç dalda da birinci olarak üç kupayla yarışmada büyük başarı elde etti.

        Yarışmayı, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bülent Akar, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

        Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Halk oyunlarının kültürümüzün en büyük zenginliği olduğunu söyleyerek; bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Başkan Köksoy, "Halk oyunlarımız diğer kültür miraslarımız gibi önemli değerlerden biridir.

        Biz bu değerlere sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere sevdirerek, aktarmalıyız. Bu yarışmada elde ettikleri başarıdan dolayı, antrenör ve oyuncularımızı kutluyorum. Hak kazandıkları bölgeler arası şampiyonada başarılarının devamını diliyorum" dedi.

        Yarışma sonunda dereceye giren folklor ekiplerine Vali Bilmez, Başkan Köksoy ve diğer protokol üyeleri tarafından kupaları verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa