Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Enerji üreten cihaz ve ekipmanların üretiminde yerli ve milli üretimin gelişimini önemsiyor ve destekliyoruz" dedi.

        MMO Samsun Şubesi, bir enerji sistemleri firması işbirliği ile üyelerine yönelik "Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Isı Pompası, Güneş Enerjisi, PV ve PVT Hibrit Sistemler" semineri düzenledi. Seminerde açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Yenilenebilir enerjide regülasyonlar gelişmiş ülkeleri adres gösteriyor. Bu nedenle enerji üreten cihaz ve ekipmanların üretiminde yerli ve milli üretimin gelişimini önemsiyor ve destekliyoruz. İthalat ağırlıklı yenilenebilir enerji üretimi yatırımlarında, işletme sonrası oluşan maliyetlerin ve tedarik süreçlerinin, yatırım sürecinde öngörülen fayda maliyet hesaplarının gerçekleşmemesine yol açmakta olduğunu ve dolayısıyla yenilenebilir enerji yatırımının karlılığını düşürmeye sebebiyet verdiğini açıklayabiliriz. Günümüzde devletimizin yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik çok çeşitli ve ciddi kaynak içeren destek sistemleri oluşturduğunu, bu desteklerin verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söylemek istiyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa