Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerine alınmadıklarına dair şikayetler aldıklarını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, "Daha fazla mağduriyet yaşanmaması için bu soruna çözüm bulunmalıdır" dedi.

        4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları' Yönetmeliğine göre 65 yaş üstündekilere şehir içi toplu taşıma araçlarında bedava, şehirlerarasında demiryolları ve denizyollarında yüzde 50 indirimli seyahat imkanı sağlandığını anlatan Altay, "Ancak her gün pek çok 65 yaş üstü vatandaşlardan, halk otobüslerine alınmadıklarına dair şikayetler almaktayız. Bizi arayan vatandaşlar "bizler dilenci muamelesi görmek istemiyoruz, ya bu soruna çözüm bulunsun, yada 65 üstüne sunulan bedava hizmet kaldırılsın. Halk otobüslerine binmek için otobüsün önüne kendimizi mi atmamız gerekiyor, bizleri duraklarda görmemezlikten geliyorlar" şeklinde farklı farklı 65 yaş üstü vatandaşlardan şikayetler almaktayız. Bu sorun artık maddi boyutunun yanı sıra ahlaki boyutu ile incelenerek mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerekmektedir. Otobüse alınanlarında şoförlerden rencide edici söylem ve hakaretlere maruz kalındığına dair şikayetlerde almaktayız. Kış aylarında halk otobüsünün görmemezlikten gelerek almadığı yaşlı teyze ve amcanın iki saat soğukta çektiği sıkıntıların vebali hepimizin üzerindedir. Devlet bu imkanı verdi ise bu yaşlı teyze ve amcanın suçu nedir? Herşeyden önemlisi iki durak arası olsa dahi otobüs değiştiren yaşlı insanlara hizmet etmekten hiç kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Çözüm olarak 65 yaş üstü vatandaşları halk otobüsüne almayan şoförler ve otobüsler hakkında ağır yaptırım kararları alınması gerekiyor. "Görmedim" bahanesine sığınmanın gerekçesi yoktur. Çünkü halk otobüslerinin görevi duraktan yolcu almaktır. Durakta ki yolcuyu göremeyen bir şoför bu mesleği yapmamalıdır" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa