Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "900 Adımda 900 Genç Projesi" kapsamında 80 ilden tarihi kent Tokat'a gelen gençler illerinden getirdikleri toprakları bir kavanozda birleştirerek şehitlerin kabirlerine döktü.

        Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen 900 Adımda 900 Genç Projesi kapsamında tarihi şehir Tokat'ta bir araya gelen gençler ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş düzenledi. Taşhan önünde başlayan yürüyüşe Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte öğrenciler katıldı. Halit Sokağından tarihi Sulu Sokak Çarşısına yürüyüş yapan gençler ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attı. Deveciler Hanında mehteran ekibiyle karşılanan öğrenciler tarihi mekanda düzenlenen etkinliğe katıldı. Gençler 80 ilden ve Tokat'tan getirilen toprakları illerinin isimlerini söyleyerek tek tek kavanoza boşalttı. Programda Afrin operasyonuna katılan asker ve polise manevi destek olarak gönderilmesi amacıyla Türkiye haritası üzerinde illerinin üzerine imza atan öğrenciler ayrıca 81 adet üzerinde ay yıldızlı kırmızı balonları gökyüzüne bıraktı.

        81 ilden toprak Tokat'ta harmanlandı

        Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Eroğlu, gençlerin özgüveni ve azminin ülkenin en büyük teminatı olduğunu kaydetti. Türkiye'nin her bir ilinden gelen gençlerin Tokat'ı daha yakından tanıyacağını ve gittikleri yerlerde Tokat'ın tanıtımına katkı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, 81 il toprağının Tokat'ta harman ediliğini ifade ederek, "İnsanın ham maddesi topraktır, toprak dinimizde örfümüzde, adetimizde ayrı bir yeri olan bir madde elementtir. Biz de bu manada tüm kardeşlerimize şehirlerinden toprak getirmelerini istedik. Burada harmanlanan topraklar şehitliğimizde yatan bizlerin iftiharı olan şehit kardeşlerimizin mezarlarına bunları koyalım, bu manada da onlara görevimizi böylecede yerine getirmiş olalım dedik. Kavanozlara illerimizden gelen topraklarımız konuldu. O toprakları şehitliğimize götürüp şehitlerimizin kabri üzerine dökecekler. Ayrıca Türkiye haritasının üzerine her şehirden gelen kardeşimiz imza attı. İmzalı Türkiye haritamızı Mehmetçiğimize moral olması, tüm illerden gençlerin onların yanında olduğunu ifade eden bu güzel haritayı da Afrin'deki Mehmetçiğimize göndererek manevi destek vereceğiz" diye konuştu.

        "Ecdadımızın Tokat'ta bıraktığı tarihi mirası gelecek nesillere gençler olarak taşıyacağız"

        Tokat'a gelen gençler adına konuşan Ramazan Orçan, "81 ilden kardeşlerimizle bir çatı altında birlik beraberlik adı altında tüm dünyaya bir mesaj veriyoruz. Ülkemiz zorlu günlerden geçiyor. Buradaki birlik ve beraberliği ilerideki nesillere taşımak istiyoruz. Ecdadımızın Tokat'ta bıraktığı tarihi mirası gelecek nesillere gençler olarak taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

        Deveciler Hanındaki programın ardından Garnizon Şehitliğini ziyaret eden gençler 81 ilden toprağın harman ediliği toprağı şehit kabirlerinin üzerine döktü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa