Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli Buldan Belediyesi tarafından restore edilerek Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilen 150 yıllık tarihi Beyler Konağı'nda ilk ders yapıldı.

        Yaklaşık 6 yıl önce Buldan Belediyesi tarafından satın alınarak restore ettirilen tarihi Beyler Konağı, geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilmişti. Buldan'ın Yeşildere Mahallesinde bulunan tarihi konak, PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü tarafından müze ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere iç düzenlemesi yapıldı. Tarihi konakta, Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Gamze Şayın eşliğinde Rölöve ve Restorasyon dersini işledi.

        Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'da konağı restore ettikten sonra nasıl kullanacakları konusunda uzun uzun düşündüklerini belirterek, en sonunda en doğru kararı verip, konağı Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümüne tahsisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Gülbay, "öğrencilerin bu konakta ders görmeye başlamasıyla bölgenin de canlanacağını düşündük. Umuyorum, Buldan'ın eskiden merkezi olan bu bölge gene eskisi gibi cıvıl cıvıl bir hale gelecek" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa