Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Mesajında, üzerinde yaşanılan vatan toprağını müdafaa ederken can veren şehitlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini belirten Rektör Gündoğan, "Tarihi boyunca bağımsızlığı ve kutsal değerleri uğruna can vermekten çekinmeyen, vatanını koruma azmini kazandığı zaferlerle bütün dünyaya ilan eden bir milletin evladı olmakla gurur duyuyoruz. 103 yıl önce Çanakkale'de tarihe geçen büyük zafer, sadece Kurtuluş Savaşımıza temel teşkil etmekle kalmamış dünyanın bütün mazlum milletlerine bağımsızlık ilhamını aşılamıştır. Aynı ruh bugün de yaşamakta; terörle mücadele operasyonlarında, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı'nda ve bugün de Zeytin Dalı Harekâtı'nda gururla izlediğimiz gibi düşmanlarımızın tasavvurlarını boşa çıkarmaktadır. Bizler de yetiştirdiğimiz nesillere aynı ilhamı aşılayacak ve bu emsalsiz zaferin aydınlattığı kutlu yolda yürümeye devam edeceğiz. Çanakkale Zaferi'ni coşkuyla kutladığımız bu anlamlı gün vesilesiyle bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şâd olsun" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa