Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çanakkale Zaferinin 103. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Çanakkale'de verilen mücadelenin eşsiz bir zafer olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Zaferin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele vardı" dedi.

        "Çanakkale Zaferi, bundan 103 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmana Türk Milleti'nin zorlu şartlarda verdiği eşsiz bir mücadele ve kahramanlık destanıdır" diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Çanakkale'nin aziz kahramanları 250 bin şehit ve binlerce gazisi ile vatan topraklarını işgal etmek isteyenlere geçit vermemiştir. Konu bağımsızlık olduğunda bu uğurda canı pahasına vatanını koruyan ve bunu tüm dünyaya gösteren ecdadımız, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek bu aziz vatanı bizlere emanet ettiler. Bu mücadelenin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele ruhu vardır. Çanakkale, bugünün ve geleceğin güçlü Türkiye'sinin temelinin atıldığı eşsiz bir zaferdir" ifadelerini kullandı.

        "Çanakkale ruhunu, diri tutmalı ve geleceğe taşımalıyız" diyen Başkan Altay, "Vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesinde her türlü olumsuz şartta bile azim ve inancıyla bağımsızlık karakterinden asla taviz vermeyen bir milletin torunları olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz. "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarih sahnesine altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa