Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Anadolu Lisesi Tarih öğretmenleri ve öğrencileri TUBİTAK için hazırladıkları "Karadeniz'in gazisi, Alemdar Gemisi" projesi kapsamında Kdz. Ereğli'de ki Alemdar Gemisi'ni ziyaret etti.

        Kozlu Anadolu Lisesi Tarih öğretmenleri Ramazan Kavgacı, Neşe Dinçel, Gökhan Akalın ve Atakan Dilmen 11. Sınıf öğrencileriyle beraber "Karadeniz'in gazisi, Alemdar Gemisi" projesi kapsamında Ereğli'de bulunan Alemdar Gemisi Müzesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

        Ziyarette müze görevlisi rehberi tarafından öğrencilere geminin tarihi ile ilgili bilgiler verildi. TÜBİTAK'a hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Tarih öğretmeni Atakan Dilmen, Alemdar Gemisinin son derece önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Dilmen konuşmasında, "Buradaki amacımız Ereğli ve Zonguldak hakkında ki Alemdar gemisi ile ilgili düşünceleri öğrenmek. Bu amaçla Alemdar Gemisi'ni gezeceğiz, bilgiler toplayacağız ve bunun sunumunu gerçekleştireceğiz. Kurtuluş Savaş'ı sırasında da önemli bir rol üstlenmiş gemi, hem milli mücadeleye cephane ve silah yardımı yapmış hem de Karadeniz'in güvenliğini sağlamış. Böylelikle son derece değerli bir görev üstlenmiş. Kozlu Anadolu Lisesi Tarih öğretmenleri Ramazan Bey, Gökhan Bey, Neşe Hanım ve öğrenciler ile görev alıyoruz. Projemize gönüllü olarak katılan öğrencilerimiz ile bu projeyi başlattık. Gemiyle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Resimler çekeceğiz, sunumlar hazırlayacağız. Mayıs ayında ki projenin sunumumuzu gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

        Projede yer alan 11. Sınıf öğrencileri Ozan Karataş, Burak Özdemir, Efkan Gemicioğlu, Emir Utku Kıran, Şule Artık ve Cansel Kuruel, Alemdar Olayı ve Alemdar Müze Gemisi ile ilgili bilgiler alırken, toplu fotoğraf çekimi ile gezi sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa