Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

        Ziyarette, TİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga, TİSAD Denetleme Kurulu Başkanı Selim Yavuzyılmaz, Başkan Yardımcıları Metin İnan, Mehmet Baştürk ile birlikte Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner de hazır bulundu.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, "Giresun, tarih, kültür ve doğal güzellikleri itibariyle bölgenin en önemli merkezlerinden biridir. Giresun Adası, Mavigöl, Kümbet ve Kulakkaya Yaylaları turizm cazibesi açısından ön plandadır. Ayrıca Şebinkarahisar ilçesi, coğrafi konumu, tarihsel ve kültürel güç açısından bölgenin en önemli merkezlerindendir. Biz Giresun olarak, ziyaretçi altyapılarımızı tamamlıyoruz. Doğayı koruyarak turizm merkezlerini güçlendirmeye çabalıyoruz" diye konuştu.

        TİSAD olarak Giresun'da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bölgede son yıllarda gelişme gösteren turizm konusunda yapılması gerekenler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Cavga, Vali Sarıfakıoğulları'na dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu.

        " 'Doğu Karadeniz' markası altında buluşalım"

        Turizmde cazibe merkezi haline gelen bölgemizin planlı bir şekilde yapılanması, şehirlerin "Doğu Karadeniz" markası altında koordineli bir biçimde tanıtılması ve bir bütün olarak pazarlanması gerektiğini belirten Çavga " Giresun bölgemizin nadide bir kenti. Yunan mitolojisindeki Angonatlar'ın altın post'u ararken yorulup konakladığı varsayılan adası, Selçuklu'dan günümüze Türk yurdu olan kültür şehri Şebinkarahisar'ı, Selçuklu'dan kalma köyleri, Tamzarası, şehir merkezinde Roma döneminden günümüze ulaşmış kalesi, gibi birçok kültürel ürünü bünyesinde bulunan şehir gastronomik anlamda da kirazı, fındığı, kendine has lezzeti olan Tirebolu çayı vb.. gibi bir çok ürünü bünyesinde bulundurmaktadır. Bölgemizin ortak ve tek pazarı olan Ortadoğu için doğamızı pazarladığımız bu süreçte B planı olarak yukarıda bahsettiğimiz kültürel değerlerin de ön plana çıkarılması ve bu değerlerin hedef kitlelerine tanıtabilmesi bölgemiz için faydalı olacaktır. Giresun da düzenleyeceğimiz fındık ve fındık ürünleri fuarı yada fındık festivali gibi organizasyonlar hem tarım anlamında fındığımızın tanıtımına hem de turizm anlamında bölgemiz turizmine katkı sağlayacaktır. Giresun-Sivas karayolunda yapımı süren Eğribel Tüneli'nin bitmesi ile Karadeniz'in İç Anadolu'ya bağlantı süresi kısalacak, bölgemiz kolay ve ekonomik ulaşılabilir bir hale gelecektir. Bu özellik bölgemizin tercih edilmesine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa