Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bartın'da mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrenciler, branşlarına göre ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. Aşçılık bölümünde okuyan öğrenciler ailelerin yemeklerini pişiriyor, kimi öğrenciler boya badana yapıyor, bazıları ise evleri temizliyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında 'Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayata Dokunuyor' projesinin ilk ziyareti gerçekleştirildi.

        Amasra Kaymakamlığı tarafından tespitleri yapılan 25 ailenin yanına lise öğrencileri gitti. Öğrenciler ailelerin eksiklerini ellerinden geldiği kadar gidermeye çalıştı. Amasra Belediyesi de projeye destek veriyor.

        Projeyi anlatan Amasra ilçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, "Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu bir proje. Mesleki liselerde okuyan öğrencilerimiz staj yapıyorlar. Konaklama öğrencileri otellerde, yiyecek içecek bölümü öğrencileri de restoranlara giderek staj görüyor. Konaklama öğrencilerimiz ihtiyaç sahibi alilerin evlerini temizliyor, yiyecek içecek bölümü öğrencileri evde kalan ihtiyaç sahiplerinin yemeklerini yapıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yanımızda ev eşyaları da götürüyoruz. Evlerin temizliğinin yanında boya badanasını yaparak, yeni eşyaları yerleştiriyoruz. Zaten bu ailelerimiz sosyal yardımlaşmadan yardım alan aileler. Bizlerde onların yaşam alanlarını yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ilerleyen günlerde aynı şekilde devam edecek" dedi.

        Öğrenciler, öğretmenler ile okul müdürleri birlikte Çakraz Köyüne giderek iki ailenin evinde temizlik çalışması yaptı. Öğretmen ve öğrenciler ilk ziyaretini gerçekleştirdiği evde boya badana yaptı. Tedarik edilen baza ve mobilyalar eve yerleştirildi. Yiyecek içecek bölümü öğrencileri hazırlamış oldukları yiyecekleri ikram etti. Yaptıkları erişte, mantı ve börekleri eve bıraktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa