Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da 150'den fazla yayınevi ve 1 milyondan fazla kitabın yer aldığı "Yenişehir Belediyesi Kitap Günleri Fuarı" 7. gününde de yoğun ilgiyle devam ediyor.

        Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bünyesinde "Kitap Günleri" kapsamında organize edilen ve 9 Mart'ta kapılarını kitapseverlere açan "Yenişehir Belediyesi Kitap Günleri Fuarı" yoğun katılımla devam ediyor. Kültür ve Kongre Merkezi'nde yaklaşık 130 yayın evinin katılımıyla 1 milyondan fazla kitaptan oluşan ve Nihat Hatipoğlu, Talha Uğurluel, Yavuz Bahadıroğlu, Kahraman Tezoğlu, Saniye Benci Kangal gibi 60 ünlü yazar, şair ve araştırmacının katılım sağladığı fuarda Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal katılımcılara plaket verdi. Fuarın Diyarbakır'a yakışır bir şekilde devam ettiğini anlatan Başkan Kartal, vatandaşların büyük katılım gösterdiği fuara yayınevlerinin de yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

        Kaynaklar halkın hizmetine aktarılıyor

        Kitap fuarının 7. gününe girmesine rağmen yeni stantlar eklenip kurulduğunu anlatan Başkan Kartal, "Belediyenin kaynaklarını kültürel etkinliklere aktarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Geçmiş dönemlerde terörün finansmanına aktarılan bu kaynaklar bugün olduğu gibi bundan sonra da halkımızın hizmetine aktarılacaktır. Dört yıldır ilimiz genelinde gerçekleştirilmeyen kitap fuarı sadece ilçemiz sınırları içerisinde bulunan vatandaşlarımıza yönelik değil ilimiz genelinde yaşan tüm gençlerimize yönelik düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanımızın iradesiyle göreve geldiğimiz günden bugüne bizler belediyelerimizin bütün kaynaklarını Diyarbakırlı değerli gençlerimize harcamaktan ve kullanmaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa