Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli Üniversitesinde eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, 4 ayda Türkçe öğrendi.

        Kırklareli Üniversitesi Türkçe Merkezinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Farklı milletlerden öğrencileri Kırklareli'de buluşturan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) öğrenciler 4 aylık bir süre içinde Türkçe konuşmaya başladı. Merkezin Endonezyalı öğrencilerinden Akil Azizi, ilk kez geldiği Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, Kırklareli'de insanların çok yardımsever ve güler yüzlü olduğunu ifade etti.

        Azizi "Ben Kırklareli'yi çok sevdim. Bize çok sıcak davranıyorlar. Onlarla Türkçe konuşmak çok zevkli oluyor. Türkçe öğrenirken Gramer derslerinde çok zorlandım. TÖMER'de eğitimimi tamamladıktan sonra ilahiyat öğrencisi olacağım. Sonrasında yine Türkiye'de olmak istiyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa